Юрген Клоп наскоро навърши седем години начело на Ливърпул, но

...
Юрген Клоп наскоро навърши седем години начело на Ливърпул, но
Коментари Харесай

Диди Хаман: Май времето на Клоп изтече

Юрген Клоп неотдавна навърши седем години отпред на Ливърпул, само че легендата на клуба Дитмар Хаман счита, че може би престоят на сънародника му отпред е към своя край.

В момента мърсисайдци са на 14 точки зад водача Арсенал след загубата с 2:3 в дербито в неделя, като все по-често се приказва за ролята на 55-годишния ментор, който реализира единствено две победи в първите осем мача от шампионата.

Хаман, който изигра 191 мача за " алените " сред 1999-а и 2006-а, изрази мнение, че Ливърпул е изгубил от заряда си и това може да значи край за работата на Клоп.

Договорът на някогашния ментор на Борусия Дортмунд обаче изтича през лятото на 2026 година.

" В даден миг ще пристигна полемиката за мениджърския пост и не съм сигурен какъв брой надалеч в действителност е тя. Клоп сподели, че усеща, че е верният човек, само че виждам обстановки, които ме карат да мисля друго. В мача против Арсенал Джордан Хендерсън смъкна капитанската си лента и поклащаше главата си.

Такива неща в Ливърпул не сме гледали от пет години. Може би това са знаци, че някои от играчите имат проблем с тима, а даже и с мениджъра.

Процесите в Ливърпул не са разнообразни от тези в останалите клубове. Ако резултатите не идват, напрежението ще се трансферира върху мениджъра. Големите клубове постоянно са в развой на промени, само че Ливърпул доближи тавана си в последните три или четири години. Това, което реализираха през предишния сезон, се трансформира в нищо ", сподели Хаман, визирайки второто място във Висшата лига и Шампионска лига.

" Това, че изгубиха всички титли в границите на седем дни, сигурно означаваше, че идващият сезон ще е тежък. Ако погледнете държанието на Арсенал в мача, ще видите, че те приличаха на Ливърпул от преди четири или пет години. Всеки път, когато тръгваха напред, си личеше, че ще стане нещо рисково.
Този тим на Ливърпул наподобява изтощен, изглеждаха като пешеходци. Не знам от кое място ще пристигна искрата, тъй като те към този момент реализираха победи в предишното. Победиха Рейнджърс преди дни, само че не изглеждаха доста по-добри от тях. Не бих ги отписал, само че не виждам по какъв начин ще пристигна искра в идващите седмици ", приключи германецът.

Клоп, който стана първия треньор във Висшата лига с пет награди за Мениджър на месеца в един сезон, влезе в историята на Ливърпул с шампионската купа през сезон 2019/20 година, която бе първа от 30 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР