Юрген Клоп каза, че е редно да бъде разчупен и

...
Юрген Клоп каза, че е редно да бъде разчупен и
Коментари Харесай

Клоп за промените в състава: Това не е FIFA или PlayStation

Юрген Клоп сподели, че е редно да бъде разчупен и да мисли трезво, когато става въпрос за ротацията в тима на Ливърпул в мачовете до края на годината. „ Червените” стартираха тежкия си месец декември с победа – 5:2, против градския противник Евертън в сряда, когато Клоп изненадващо остави на пейката Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън.

Журналист твърди: Ливърпул прави два огромни прехвърлянето в най-скоро време

Сега за мърсисайдци им следва пътешестване до южния бряг за аудиенция на Борнемут идната събота, като за 22 дни тимът ще изиграе най-малко седем мача, в това число и пътешестване до Катар за Световното клубно състезание.

Запитан по какъв начин играчите реагират с дадената отмора, Клоп показа: „ В този миг би трябвало да сме доста умни. Не мога да изяснявам нещата просто всякога, а те би трябвало да ме схванат, без да е нужно да им споделям. Благодарен съм, че това е по този начин. Не взимам решенията си току по този начин. Винаги има аргументи и момчетата ги схващат. Нямаме доста време за отмора и мислим за настоящата обстановка, само че би трябвало да опитаме. Когато си футболен почитател, ти избираш „ най-хубавите 11”, само че това не е FIFA или PlayStation. Трябва да вършим подобен вид промени. Ако имаме тази опция, ще го правим”, бе коментарът на 52-годишния немец преди дуела с „ черешките”.

Клоп ускори сметката си за уволнени от него треньори във Висшата лига

Джердан Шакири взе присъединяване като титуляр в Премиър лийг за пръв път от 30-и януари в мача с Евертън, а Клоп е останал доста удовлетворен от представянето на швейцареца на „ Анфийлд”. „ Шак бе на дваж пъти контузен и му трябваше време да се завърне. През това време тимът печелеше доста точки и не би трябвало да бъдеш отчаян, в случай че не играеш, тъй като не е мъдро. Не чакам да си на топ, топ равнище, когато влезеш след такава пауза на терена, само че чакам да видя предпочитание, че можеш да си задоволително добър – Джердан го сподели.Това беше в действителност положително шоу от тима, откакто имахме здрави тренировки и тежка стратегия. Никога не знаеш какво ще стане на 100%, само че съм удовлетворен от това, което стори отборът ми. Мачът с Евертън беше единствено един и би трябвало да покажем същото и уикенда. Имаме единствено три дни за подготовка, тъй че би трябвало да сме с верни убеждения за стартовия състав”, призна още Клопо.

Милнър: Великолепно е, че мениджърът може да ротира състава

Победа против Борнемут ще подсигурява на Ливърпул първото място във Висшата лига на Англия на Коледа, което ще е за четвърти път в последните 11 сезона. „ Червените” са единственият тим, който не се възползвал до момента от положителната си позиция на Коледа и по-късно не е триумфирал с купата, само че Клоп призна, че няма терзание по тази тематика. „ Казвал съм го нееднократно, ще го повторя – не ме интересуват тези цифри, статистики и история. Това е животът, ще има хора, които биха чествали и такива, които ще се тормозят. Не чувам нито една страна, в случай че би трябвало да бъда почтен. Искаме да опитаме да победим Борнемут, а това, което ще е на Коледа – не тормози. Знаем, че сме в сложна обстановка с идните мачове, само че одобряваме обстоятелствата и продължаваме. Трябва да се оправим с това. Намираме се в положително въодушевление и се нуждаем от шанс всички играчи да са здрави”, приключи Юрген Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР