Юрген Клоп бе избран за най-добър мениджър на изминалия сезон

...
Юрген Клоп бе избран за най-добър мениджър на изминалия сезон
Коментари Харесай

Обявиха Юрген Клоп за мениджър на сезона във Висшата лига

Юрген Клоп бе определен за най-хубав управител на миналия сезон в британската Висша лига. Наставникът на Ливърпул заслужи признанието за повторно в кариерата си след шампионския сезон 2019/ 2020 година, написа Българска телеграфна агенция.

Германският експерт бе предпочетен в анкетата, въпреки че Ливърпул не съумя да завоюва купата, като остана втори на точка след първенеца Манчестър Сити.

" Това е огромна чест, беше вманиачен сезон. В последния кръг единствено два мача бяха без значение, а през останалата част интригата беше за всички основни позиции в класирането.
 Проблем за Клоп преди финала на Шампионска лига
Проблем за Клоп преди финала на Шампионска лига

Дивок Ориги ще пропусне финала против Реал (Мадрид) поради травма

" Беше малко с напрежение, не беше най-хубавият край за нас, само че към този момент сме го преодолели. И когато спечелиш премия като тази, ти или си талант, или имаш най-хубавия треньорски щаб в света - аз тук съм с четирима от моя треньорски щаб и те знаят какъв брой доста ги оценявам ", сподели Клоп след връчването на премията.

Клоп получи и трофея на името на сър Алекс Фъргюсън, за който се гласоподава от мениджърите във всички дивизии в Англия. Самият сър Алекс разгласи спечелилия и сподели: " Това е мъка, това е безспорна мъка... Юрген Клоп. "

Мениджърът на Ливърпул добави: " Гласуването на моите сътрудници явно е най-важната премия, която можете да получите. Не имам вяра в самостоятелните награди във футбола като цяло, това е екипен спорт и не бих бил нищо без тези момчета там. Всичко е за това какво можем да създадем дружно и какво направихме дружно ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР