Юношите на ЦСКА (набор 2004 г.) бяха дисквалифицирани от турнира

...
Юношите на ЦСКА (набор 2004 г.) бяха дисквалифицирани от турнира
Коментари Харесай

Юношите на ЦСКА дисквалифицирани. Треньор ударил български футболист

Юношите на ЦСКА (набор 2004 г.) бяха дисквалифицирани от шампионата " Готия Къп " - неофициалното международно състезание.

Воденият от Атанас Борносузов и Калоян Генов отбор излязоха против представители на домакините от Швеция - " Ханинге " на 1/16-финал, само че срещата по този начин и не приключи поради скандални съдийски отсъждания.

Според треньорите техен сътрудник си е разрешил да удари български футболист, а за дисквалификацията са научили, когато са подали тъжба против отсъжданията.
ЦСКА бие на детски шампионат в синьо и с друго име "Червените " вкараха 29 гола на съперниците си, не позволиха нито един
" Червените " поведоха в 9-ата минута с попадение на Йоан Борносузов, а по-късно получиха два бързи червени картона от съдията, който също е швед. Последва равнене от директен свободен удар и преустановяване при започване на второто полувреме.

В формалния уебсайт на ЦСКА се появи пояснение на обстановката от треньора на младите футболисти:

" В 12-та минута неприятелски играч удари без топка Йоан Лозанов, той попита съдията за какво не го глоби, а реферът му сподели пряк червен картон като изясни, че е видял по какъв начин Лозанов изблъсква противника си. Минути по-късно останахме с 9 души. Отсъдиха фиктивен фаул на Иван Аврамов, който по-рано беше получил жълт картон за оборване на решение за тъч. Юношите на " Ханинге " започнаха да крещят " Картон, картон! ", съдията незабавно реагира, подвигна втори жълт на Аврамов и го изгони. Докато напускаше терена, един от треньорите на шведите го удари в тил и стартира да го души! Скандално и недопустимо! Не вярвахме на очите си! Грубата игра от страна на домакините продължи. Безобразното съдийство - също. В добавеното време на първото полувреме противникът ни още веднъж получи късмет да извърши директен свободен удар от фиктивен фаул пред нашето наказателно поле. Реферът построи стената на 11 метра, вместо на 9,15. Моят асистент Калоян Генов попита дежурния пратеник за какво дистанцията е толкоз огромно, а отговорът беше, че минимумът е 9,15, а по-късно стената може да бъде сложена на колкото метра реши арбитърът. " Хенинге " изравни с гол от този фаул. Дори и с 9 души, ние излязохме на терена за старта на второто полувреме. Някои сайтчета в България излъгаха, че сме се скрили и съм извадил тима. Това е долна неистина! Бяхме подготвени да играем с 9 състезатели, не ни беше боязън. Но съдията изясни, че приключва мача, тъй като не е уверен за сигурността си и че може да се доиграе без катастрофи. Бяхме шокирани! Веднага отидохме в централата на уредниците и пуснахме тъжба. Казаха ни да чакаме решение. Обадиха ми се в 12:30 часа локално време (01:30 българско) и ми оповестиха, че сме дисквалифицирани за непочтено държание. Три часа по-рано от " Хенинге " към този момент знаеха и оповестиха, че печелят служебно против нас. Възмутени сме! Видимо бяхме най-хубавият тим в шампионата, вкарахме 34 гола в 4 мача и не допуснахме нито 1. Единственият метод да ни спрат беше като ни дисквалифицират. Постъпиха грозно с децата, подиграха се с труда им. Всички пристигнахме в Швеция с огромно предпочитание да премерим сили с задгранични тимове, а за злощастие ще си тръгнем с неприятно мемоари и доста огорчени от развиването на събитията "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР