Юношеският отбор на Херта (Берлин) до 16 години се озова

...
Юношеският отбор на Херта (Берлин) до 16 години се озова
Коментари Харесай

Отбор в Германия напусна терена след прояви на расизъм

Юношеският тим на " Херта " (Берлин) до 16 години се озова в центъра на расистки скандал. Футболистите на отбора напуснаха терена в 68-ата минута в мача против " Ауербах " след решение на щаба поради " многократни обиди на расова основа от противника ", оповестява " Дойче веле ".

" Осъждаме всички форми на расизъм и дискриминация. В такава обстановка полезностите и ясната позиция са доста по-важни за нас, в сравнение с успеха или загубата на терена ", се споделя в изказването на " Херта ".

От " Ауербах ", който се състезава в четвъртото равнище на немския футбол, отхвърлят обвиняванията. Според клуба нито основният арбитър, нито помощниците му са чули расистки обиди.

Това е втори случай на расизъм през сезона, обвързван с състезател на " Херта ". В началото на месеца състезателят на отбора до 23 години Джесик Нганкам се оплака, че е бил обиждан с маймунски звуци от почитателите на " Локомотив " (Лайпциг) и футболист на противника го е нарекъл " маймуна ".
Es darf keinerlei Spielraum für Rassismus auf und neben dem Platz geben! #NoToRacismhttps://t.co/fVBETcbENopic.twitter.com/TjspB0K3Pl
— Sofian Chahed (@sofianchahed) December 14, 2019

" Поемаме отговорността доста съществено и да не продължим мача беше най-правилното решение. Вероятно това е сигнал към всички - играчи, клубове и почитатели, с цел да може най-сетне да се оправим с този проблем ", сподели Пол Койтер, част от борда на " Херта ".

Темата за расизма е измежду водещите във футбола. През октомври тежката загуба на националния тим с 0:6 от Англия беше белязана от расистки скандал, като това докара до наказване за отбора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР