Юношеският национален отбор на България до 19 години завърши квалификациите

...
Юношеският национален отбор на България до 19 години завърши квалификациите
Коментари Харесай

Унижението е пълно: България U19 с трета поредна загуба в европейските квалификации

Юношеският народен тим на България до 19 години приключи квалификациите за Евро 2022 със загуба. " Лъвчетата " отстъпиха с 0:2 на Република Ирландия в третия мач от Група 6 и по този метод остават на дъното в таблицата с 3 провали. Възпитаниците на Ангел Стойков не съумяха да се разпишат и в дуелите против Босна и Херцеговина (0:2) и Черна гора (0:1).

Джони Кени откри резултата на стадиона в к.к. Албена от дузпа в 24-ата минута, а в заключителните моменти от срещата Руфан (81) постави точка на разногласието с красиво попадение в близкия ъгъл. Гостите бяха по-активни през по-голямата част от мача и напълно справедливо се поздравиха с 3-те точки през днешния ден.

С триумфа противникът ни си обезпечи присъединяване в идващия стадий на квалификациите за Евро 2022, само че поради по-лоша голова разлика (+3) остава на втора позиция в Група 6 зад водача

Още преди да е минала и минута игра Айдомо Емаку се отскубна от опеката на неприятелски състезател и нанесе удар, само че топката попадна право в тялото на Християн Славков. Българите дадоха отговор с изстрел отвън границата на наказателното поле, който обаче мина над вратата.

Последваха равностойни минути, в които липсваха рискове пред някоя от двете порти. В средата на първото полувреме Армстронг бе фаулиран в наказателното поле на " лъвчетата ", а основният арбитър не се поколеба да уточни бялата точка. Джони Кени се нагърби с осъществяването и с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата откри резултата. Родният пазач хвана посоката на изстрела, само че не съумя да противодейства.

До края на първата част гостите бяха по-активни, като Хейс се регистрира с пропуск пред българската врата и резултатът се резервира неизменен до почивката.

След като измина час игра на стадион " Албена 1 " Армстронг опита да изненада Славков, само че ударът му се оказа прекомерно слаб, с цел да затрудни вратаря на " лъвчетата ".

В 81-ата минута Армстронг употребява физическото си предимство и добре се пребори със бранител на България, след което пусна топката към Руфан, който стреля от придвижване в близкия ъгъл и не остави шансове за интервенция на Християн Славков. При обстановката родните национали претендираха за нарушаване на Армстронг, само че такова не бе отсъдено и попадението бе зачетено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР