Юношеският национален отбор на България (до 17 г.) се представи

...
Юношеският национален отбор на България (до 17 г.) се представи
Коментари Харесай

Юношите поведоха, но не издържаха на старта на Евро 2022

Юношеският народен тим на България (до 17 г.) се показа почтено в първия си мач от група В на европейското състезание за тази възраст в Израел, само че загуби с 1:3 от Нидерландия.

Селекцията на Йордан Петков стартира по отличен метод мача в Бней Лод. Юношите ни даже поведоха в 10-ата мин. с гол на бранителя на " Славия " Мартин Георгиев, който засече центриране от свободен удар на Захари Атанасов ( " Септември ", Сф).

След това обаче по-добрата физическа подготовка на нидерландците и по-големия им опит си сподели думата, макар опитите на българския отбор да играе равностойно. В 30-ата мин. Габриел Мисехоуи ( " Аякс " ) изравни, а след почивката бе сбъднат цялостен поврат.

В 59-ата мин. Исаак Бабади (ПСВ " Айндховен " II) направи резултата 2:1, а в даденото от рефера в допълнение време Ясон ван Дуивен (ПСВ " Айндховен " ) вкара трето попадение. Добри изяви на вратаря ни Алекс Божев ( " ЦСКА-София " ) даже предотвратиха по-изразителна загуба.

В другия мач от групата любимецът Франция разгроми Полша с 6:1. Така България е на трето място, с по-добра голова разлика от Полша. Французите пък поведоха в класирането, с помощта на по-добрия си баланс, следвани от Нидерландия, също с 3 точки.

В четвъртък от 20:00 ч. България излиза против Франция, а последният ни дуел в групата е в неделя от 17:30 ч. против Полша. Всички наши дуели ще се излъчват директно по Българска национална телевизия 3.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР