Юношата на Добруджа Николай Банков приключи престоя си в полския

...
Юношата на Добруджа Николай Банков приключи престоя си в полския
Коментари Харесай

Банков приключи с Рух, готви се за ново предизвикателство в чужбина

Юношата на Добруджа Николай Банков завърши престоя си в полския Рух (Хожув), научи Sportal.bg. Родният вратар, който за малко време се трансформира в любим на “небесносините”, приключи контракта си с 14-кратния първенец на Полша, който изпадна във Втора лига (местната трета дивизия), откакто от актива му бе лишен стабилен брой точки поради финансови проблеми.

В момента стигналият предишния февруари до националния тим пазач е свободен сътрудник и чака своето ново предизвикателство в чужбина. Интерес към Банков не липсва, като в идващите дни някогашният вратар на Добруджа, Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково, Пирин (Благоевград) и Локомотив (Горна Оряховица) ще реши къде да продължи кариерата си.

С фланелката на Рух 27-годишният Николай записа 18 мача като титуляр предходната акция и нееднократно бе над всички в редиците на “небесносините”. Нещо повече, в края на 2018-а стражът получи голямо самопризнание, откакто бе определен от почитателите за най-хубав състезател през първата част на акцията.
Българинът можеше да запише още повече мачове на сметката си, само че в началото нямаше право да бъде картотекиран, поради наложена възбрана на клуба от страна на локалната футболната федерация, а след това получи и фрактура на крайници при историческата победа с 2:1 като посетител в дербито с ГКС Катовице.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР