Юнкер каза, че България е страна, към която изпитва особена

...
Юнкер каза, че България е страна, към която изпитва особена
Коментари Харесай

”Добър вечер”, поздрави на български Жан-Клод Юнкер

Юнкер сподели, че България е страна, към която изпитва особена уязвимост и доста обича шопската салата и луканката. България води Европа от довечера и през идните шест месеца и по-нататък, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Той означи, че председателството съответствува с основен миг, ред начинания са вход за установяване на бъдещето на Съюза.

Не бих могъл да си показва по-добра персона от положителния ми другар Бойко, която да поеме водачеството за идните шест месеца и по-нататък, той е човек, който обладава мощ, съобщи Юнкер.

Можете да разчитате на нас да оказваме помощ на вашите старания, уточни той. Вашето място е в Европа, вашето място е също по този начин в еврото и ние сътрудничим с вас по този въпрос, съобщи Юнкер.

Комисията е на страната на България и ще остане на страната на България, уточни той.

Таяни: Съединението прави силата

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни напомни девиза на председателството ни - "Съединението прави силата " и уточни, че дружно следва да преборим провокациите и да създадем Европа подготвена за бъдещето.

Сега е положително време за размисъл по какъв начин да създадем Европейски Съюз по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав по отношение на нашите жители и изключително младото потомство, следва да се вслушаме в техния глас, разяснява Таяни.

Той напомни срещата си с български студенти в СУ и уточни, че те имат огромни упования, желаят повече претовареност и работни места. Затова следва да притеглим повече вложения, изключително в цифрова техника, туризъм, нашите упования са да се фокусираме върху цифровата техника, технология и нововъведенията, означи Таяни.

Всички ние сме съгласни, че следва да се нагоди европейската система към новите провокации, само че следва това да бъде сторено в духа на съдействие, счита ръководителят на Екологичен потенциал.

Според него българското председателство е метод да се премине към съответни дейности в това отношение.

Председателят на Европейския парламент благодари на българското държавно управление и институциите за мощния ангажимент изключително в отбраната на общата граница на Европейски Съюз, както и за чудесното съдействие сред българската полиция и войска с европейските им сътрудници.

Таяни акцентира като значим миг за бъдещето на Европа отношението сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР