"Юнион Ивкони", акционер в която е доскорошният депутат от ГЕРБ

...
"Юнион Ивкони", акционер в която е доскорошният депутат от ГЕРБ
Коментари Харесай

Юнион Ивкони ще получи 5 млн. лева от Столичната община заради 150 съдебни дела


"Юнион Ивкони ", акционер в която е досегашният народен представител от ГЕРБ Ивайло Константинов, ще получи от Столичната община 5.2 млн. лв. по извънсъдебно съглашение за 150 каузи, които компанията е завела. От тях общината към този момент е изгубила 25 с решение на последна инстанция, по 50 текат производства, като юридически разбор е посочил, че компанията ще завоюва всички каузи.

Причината е, че компанията е имала контракт с общината за линии от градския превоз от 2007 до 2015 година През целия интервал Столичната община обаче не е плащала индексациите по контракта. "Юнион Ивкони " е завеждала дело за всяко неполучено месечно заплащане.

През 2016 година в общината се основава работна група, в която влизат общинските съветници Андрей Иванов (ГЕРБ), Прошко Прошков (независим) и Иван Таков (БСП). Възложените от групата юридически и стопански разбори са посочили, че общината няма късмет против компанията и ще бъде наказана по всички каузи, като също така се е очаквало "Юнион Ивкони " да заведе и още.

При представянето на предлагането за съглашение в комисията по превоз през днешния ден Прошков сподели, че цялостният размер на задължението с лихвите е 7.2 млн. лв.. След договаряния и приспадане на отговорности от 422 хиляди лв., които компанията е имала към общината, страните са се споразумели за 5.2 млн. лева

През октомври 2017 година рейс на компанията се обърна на автомагистрала "Тракия " през нощна в региона на Стралджа. При случая пострадаха 17 пасажери. През април тази година, още веднъж на същата автомагистрала, рейс на "Юнион Ивкони " катастрофира в посока София в региона на Вакарел. При случая починаха шестима души, а 26 бяха ранени.

Ивайло Константинов ръководи компанията от 1992 година, се вижда от уеб страницата на партия ГЕРБ. През март той излиза от ръководството й, само че резервира собствеността си, поради влизането си в Народното събрание, който напусна през декември. Преди това е ръководител на общинския съвет в Дупница, а в този момент е координатор на партия ГЕРБ в града./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР