Юни, юли и август са били най-горещите месеци в Европа,

...
Юни, юли и август са били най-горещите месеци в Европа,
Коментари Харесай

Горещини, температурни рекорди, горски пожари: най-топлото лято в Европа

Юни, юли и август са били най-горещите месеци в Европа, откогато въобще се води такава статистика. Това излиза наяве от отчет на програмата " Коперник " на Европейски Съюз.

Месеци юни, юли и август тази година са били най-горещите в Европа, откогато се води статистика. Това оповестиха от програмата на Европейски Съюз за наблюдаване на Земята " Коперник ".

От " Коперник " се базират и на рекордните температури през август в средиземноморските страни, които бяха наранени от огромни горски пожари.

Температурата това лято изпреварва предходните върхове, сложени през 2010 и 2018-а година, с 0,1 градуса по Целзий.

В Сицилия бяха измерени 48,8 градуса по Целзий

В рамките на Европа обаче има съществени разлики. Като цяло междинната температура през август се движеше към общоприетите стойности, в северните елементи на континента обаче тя беше по-ниска, на Изток - по-висока от нормално, а към Средиземно море температурите бяха рисково високи.

" По време на горещата вълна в Южна Европа на 11 август в Сицилия бе измерена температура от 48,8 градуса по Целзий “, акцентират от европейската стратегия. Ако тази стойност бъде доказана от Световната метеорологична организация, това ще е най-високата температура, измервана в миналото в Европа. Горещата вълна, която също по този начин застигна Испания, Гърция и Турция, сътвори " удобни условия " за опустошителните пожари в района.

Служба за климатични промени на Европейски Съюз " Коперник " изготвя месечни отчети за температурата на въздуха, морския лед и кръговрата на водата. За задачата от " Коперник " употребяват данни от спътници, кораби, самолети и метеорологични станции по света, както и разнообразни калкулации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР