Юни месец започва с летни жеги. Максималните температури днес ще

...
Юни месец започва с летни жеги. Максималните температури днес ще
Коментари Харесай

Иво Никодимов стъписа климатолога Георги Рачев със синоптичните си познания: 3 циклона през юни - това е любовна тройка!

Юни месец стартира с летни жеги. Максималните температури през днешния ден ще доближат 30-35 градуса, само че три циклона ще ни охладят през уикенда. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия климатологът Георги Рачев. „ Любовна тройка “ се оформя, възкликна водещият Иво Никодимов. Не може да се каже напълно, че е тройка, тъй като единият циклон ще е малко встрани, посочи доцентът.

„ Нищо му няма на времето, въпреки че стана традиция събота и неделя да вали. Ще е по-облачно и по-влажно. От север ще нахлуе по-хладен въздух и температурата ще падне до 25 градуса “, прибавя Рачев.

„ Първата половина на юни ще е много по-топла от естественото. Ще бъде обаче много по-дъждовно времето, изключително по Черноморието. Втората половина пък ще е много по-стабилно времето и с по-високи температури “, предвижда климатологът.

„ До 7-8 юни времето ще е топло, само че дъждовно в следобедните часове. От 8-ми до 12-ти ни чака устойчиво време с температури 25-28 градуса, а в интервала 12-15 ще има захлаждане “, прибавя Рачев.

Очаква ни изсъхнало лято за Югоизточна България и по-дъждовно за западните елементи на страната, предвижда той.

Иво Никодимов пък показа, че скоро е бил в Свети Влас, само че морската вода била хладна.

„ Температурата й в този момент е 16-17 градуса. Студена е, доста изстина през зимата. През юни ще стане 20 градуса. Морето в този момент е най-чисто и хубаво за плаж “, сподели още Георги Рачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР