Юни 2021 г. Светът е в пандемия от година и

...
Юни 2021 г. Светът е в пандемия от година и
Коментари Харесай

Как може да се развие пандемията през 2021 г. и след това?

Юни 2021 година Светът е в пандемия от година и половина. Вирусът продължава да се популяризира при постепенно горене; периодическите карантини са новото обикновено. Одобрена ваксина предлага шест месеца отбрана, само че интернационалните покупко-продажби забавят разпространяването ѝ. Около 250 милиона души са инфектирани по целия свят, а 1.75 милиона са умряли. Сценарии като този разказват по какъв начин може да се развие пандемията от Covid-19, написа сп. “Нейчър “ в обширна публикация по тематиката. Епидемиолозите по света разиграват краткосрочни и дълготрайни сюжети за да се приготвят и смекчат разпространяването и въздействието на SARS-CoV-2 вируса, причиняващ Covid-19.

Въпреки че прогнозите и периодите им варират, моделистите се сплотяват към две неща: Covid-19 е тук, с цел да остане, а бъдещето зависи от доста незнайни, в това число дали хората развиват дълготраен имунитет към вируса, дали сезонността въздейства върху разпространяването му и може би най-важното - изборите, направени от държавни управления и обособени хора. “В момента доста места се отварят и доста не. Все още не знаем какво ще се случи “, споделя Розалинд Его, моделист по инфекциозни заболявания в Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина.

“Бъдещето доста зависи от това в каква степен се възобновява общественият живот и каква предварителна защита прилагаме “, споделя Джоузеф Ву, моделист в университета в Хонконг. Последните модели и доказателства от сполучливо приложени ограничаващи ограничения допускат, че измененията в държанието могат да понижат разпространяването на Covid-19, в случай че множеството, само че не безусловно всички, се преценяват .

Миналата седмица броят на доказаните Covid- инфекции мина 15 милиона в международен мащаб, с към 650 000 смъртни случаи. “Много страни отстраняват въведените карантинни ограничения, което кара някои хора да допускат, че пандемията завършва, само че това не е по този начин “. Предстои ни дълъг път ", споделя Йонатан Град, епидемиолог от Харвардското здравно учебно заведение.

Ако имунитетът към вируса продължава по-малко от година, да вземем за пример, сходно на други коронавируси, може да има годишни скокове на инфекциите с Covid-19 до 2025 година и по-късно .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР