ЮНЕСКО подкрепи решението на българското правителство, с което беше променен

...
ЮНЕСКО подкрепи решението на българското правителство, с което беше променен
Коментари Харесай

Валери Симеонов обясни как зелените са подвеждали ЮНЕСКО, за да ни се отреже главата


ЮНЕСКО поддържа решението на българското държавно управление, с което беше изменен отчасти настоящият проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “ и позволи построяването на второ ски оборудване в Банско. "Държавите – членки на ЮНЕСКО нямаха настояща информация за Националния парк ", заяви на специфичен брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи Novini.bg.
"Опитахме се да срещнем оптимален брой делегации с същинското състояние в парк "Пирин ", тъй като се оказа, че огромна част от членовете на ЮНЕСКО бяха тотално подведени и не разполагаха с достоверна информация за положението в България ", изясни Симеонов и разясни, че това е било свършено от неправителствени организации, с цел да се "отреже главата " ни.
„ Днес аз съм доста удовлетворен от това, което свършихме в Бахрейн. Тръгнахме си с другари. Оказа се, че когато се изясни нещо, хората го схващат “, съобщи Симеонов.
Той описа, че още от началото на седмицата българската делегация е почнала да търси срещи с членове на Комитета - задача, което не била доста лесна, тъй като всички работели от 09:00 часа сутринта до 18:00 часа. "ЮНЕСКО е доста добре работещ и сериозен орган и трябваше да вадим от зала представители на другите делегации ", съобщи вицепремиерът. Първите диалози са били с Китай, Бразилия, Куба. Най-важният триумф, изясни Симеонов, е бил диалогът с IUCN – организацията, която в началото е подготвила решението на ЮНЕСКО за възбрана измененията в проекта за ръководство на "Пирин " без да има екологична оценка.
Според вицепремиера до тази тежка обстановка се е стигнало поради това, че България няма непрекъснат представител в ЮНЕСКО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР