ЮНЕСКО окончателно подкрепи правителството за Пирин, пише Труд и пояснява

...
ЮНЕСКО окончателно подкрепи правителството за Пирин, пише Труд и пояснява
Коментари Харесай

Преглед на печата

" ЮНЕСКО дефинитивно поддържа държавното управление за Пирин ", написа " Труд " и разяснява - без екооценка на измененията за ръководство от декември предходната година. Вестникът се базира на интернет страницата на интернационалната организация, на която са оповестени решенията от последната годишна сесия.

" Брюксел чака постоянен стопански напредък за България ", написа " Монитор ". Това е записано в лятната междинна прогноза на Европейската комисия въз основата на засиленото ползване и вложения у нас. " Монитор " оповестява още, че в идващите три години ще се открият 45 хиляди работни места в автомобилната промишленост.

" Българска социалистическа партия дава на Конституционния съд увеличените до 900 пъти правосъдни таски ", това е водещото заглавие на опозиционния " Дума ". Според социалистите по-високите такси лимитират правото на обжалване на правосъдни решения, с което пък се понижават опциите на хората да търсят правата си.

" И 100 % да се вдигне таксата, автопаркът няма да се обнови ", написа " 24 часа " във връзка по-високата екотакса за остарели коли при регистрацията им. Необходима е директна помощ от страната, с цел да се насърчи българинът да купува нови коли. Сега те не са по джоба на 90 на 100 от популацията у нас, написа вестникът.

" Фабриката " ГЕРБ " не стопира да бълва компании на властта ", разяснява " Сега ". Става дума за следващото държавно решение да се дадат 500 милиона лв. на Банковата консолидационна компания, която към този момент осем години съществува като знак на заобикалянето на закона, добавя изданието.

" България е срещу настояването на Тръмп за внезапно повдигане на разноските за защита ", гласи водещото заглавие на " Сега ".Вестникът помества фотография на първата си страница, на която нашият президент Румен Радев беседва с американския президент Доналд Тръмп по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

" Земя " също слага тематиката на челно място и написа: " Радев прикани водачите на НАТО да търсят разговор с Русия ". Българският президент упорства да се заобикаля нападателният звук и да се намерят пътища за нормализиране на връзките с Москва.

За " Стандарт " акцентът в присъединяване на държавния ни глава на високия конгрес е в диалога му с турския му сътрудник Реджеп Ердоган в Брюксел. По мотив настояването на Тръмп за повече пари за Алианса, " Стандарт " отбелязва: " НАТО се вслуша в Тръмп ".

" Труд " помества роман за Сергей Антонов, който щеше да навърши 70 години, в случай че беше останал жив. Изданието упорства страната ни да изиска от тогавашните съществени наши съперници и настоящи съдружници да разсекретят архивите си, с цел да излезе цялата истина за измислената " българска диря ".

" Удрят ни циклони до края на месеца ", предвижда в " Телеграф " климатологът Георги Рачев. По Черноморието ще има слънце, в Западна България - дъждове. Той акцентира, че България има прекрасен климат, страната ни е неповторима и в това отношение, а българите непрестанно се жалят от времето. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР