ЮНЕСКО обяви Габрово за творчески град на занаятите под егидата

...
ЮНЕСКО обяви Габрово за творчески град на занаятите под егидата
Коментари Харесай

Габрово става творчески град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО

ЮНЕСКО разгласи Габрово за креативен град на занаятите под егидата на организацията . Това решение взе през днешния ден генералният шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

С това решение Габрово става вторият български град след София, чийто културен капацитет е оценен доста високо от международната организация .

 Французойка наследява Ирина Бокова в ЮНЕСКО Обновена
Французойка наследява Ирина Бокова в ЮНЕСКО

" Доброто момиче на Франсоа Оланд " - Одри Азуле завоюва конкуренцията

Освен за Габрово, беше взето решението за нов шестгодишен контракт за продължение на работата на Регионалния център на ЮНЕСКО в София.

Горд съм,че културното завещание на България е високо оценено в ЮНЕСКО . Това съобщи в Париж ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов. Той изрече благодарността си към Бокова за взетите значими решения за България, също така Рашидов я поздрави за двата й сполучливи мандата отпред на ЮНЕСКО.

 Израел напуща ЮНЕСКО
Израел напуща ЮНЕСКО

По-рано през днешния ден Съединени американски щати публично оповестиха, че напущат организацията

Визитата на Р ашидов във Франция е във връзка присъединяване в Генералната конференция на 39-тата сесия на международната организация . Една от главните тематики на форума е опазването на културното завещание. По време на престоя си Вежди Рашидов има срещи и във френския Сенат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР