ЮНЕСКО и Министерството на околната среда и водите признаха заслугите

...
ЮНЕСКО и Министерството на околната среда и водите признаха заслугите
Коментари Харесай

Парк „Централен Балкан“ вече под защитата на ЮНЕСКО


ЮНЕСКО и Министерството на околната среда и водите признаха заслугите на Oбщина Карлово в развиването на Национален парк " Централен Балкан ". Оценката е във връзка оповестяването на предпазената територия за биосферен резерват. Тя бе изразена с писмо от министъра на околната среда и водите до кмета на община Карлово.

В него се споделя, че според решенията от 29-aта сесия на Съвета на Програмата " Човек и биосфера ", провела се в централата на ЮНЕСКО в Париж, " Централен Балкан " е разгласен за един от четирите нови български биосферни парка, съобщи Българска национална телевизия.

Номинирането на Национален парк " Централен Балкан " за биосферен резерват от нов вид бе подкрепено от общините в край парковата територия – Троян, Севлиево, Павел баня, Карлово и Антон. Подкрепата им сподели, че локалните общности и виновните държавни институции в тези общини схващат преимуществата на районите, чието развиване се основава на чиста и съхранена природа и на производството и предлагането на сертифицирани локални артикули и районни марки с висока добавена стойност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР