Юлското слънце свети още по-силно, защото цигулката на виртуоза дава

...
Юлското слънце свети още по-силно, защото цигулката на виртуоза дава
Коментари Харесай

Васко Василев ни пренася в детството си с музика

Юлското слънце свети още по-силно, тъй като цигулката на виртуоза дава израз на любовта му към страната ни. Хубавата музика има силата да ни припомня житейските истини, които надълбоко в себе си знаем. А истината изисква да признаем, че   на Васко ни кара да изкатерваме върхове от екстаз. 

„ Детството ми в музика. Децата постоянно са празник, без значение къде са и на какъв брой години са " - споделя Васко Василев, един от най-известните български музиканти, който е израснал в пети микрорайон на столичния квартал Люлин, в съседство с популации най-вече с роми квартал Филиповци.



Музикантът избира да ни съобщи страстта си по най-хубавия метод, като се върне към корените си, сходно на машина на времето, посредством силата на музиката. В първия клип от серията звучи " Криво хоро " в аранжимент на Петко Радев, а гледките са от разнообразни кътчета на София, които носят собствен личен дух.

По-сладко от родното място няма.

Виртуозният цигулар със международно самопризнание постоянно знае по какъв начин да ни развълнува с ексцентричния си взор към нещата от живота. А с поредицата от видеа като че ли се отплаща с гения си на София за времето, през което й е липсвал. 

България се плъзга ярка и шарена в очите на музиканта, а ние сме късметлии, тъй като цигулката му ни оказва помощ да сме негови съучастници. Вече имаме още един мотив да си напомним мислено, че бъдещето у нас може да бъде няколко пъти по-привлекателно и по-радостно, в сравнение с сме си представяли. Всяко пътешестване се осмисля тогава, когато имаш място, на което постоянно да се завръщаш и което да наречеш собствен дом.




 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР