Юлското събитие на Тя в Пловдив“ наближава и ще е

...
Юлското събитие на Тя в Пловдив“ наближава и ще е
Коментари Харесай

Изтокът среща Запада в Пловдив

Юлското събитие на " Тя в Пловдив “ наближава и ще е под надпис " До звездите и назад “ - едно събитие за любовта към науката, проучването на нови светове и вселени, и българските дами, които творят по света и у нас! 

Предстои едно доста особено събитие този месец, където в гальовен конфликт сред Изтока и Запада ще се срещнем с две дами, посветили живота си на науката.

Довечера от 19,00 часа в бар Wunderbær на ул. " Бетовен " 2 ще се срещнем с доктор Евдокия Костадинова и пъкъл. доктор Елица Миланова.Всяка от тях ще ни опише за пътя на една жена, избрала науката като своя кариера.

Д-р Евдокия Костадинова приключва Английската гимназия в Пловдив, след което отпътува за Съединени американски щати, където учи физика и политика. През 2017 година сполучливо пази докторска степен по физика, а през 2021 стартира работа като помощник в университета Обърн. 

Ас. доктор Елица Миланова е лингвист и лингвокултуролог. Завършила е приложна филология с китайски и съветски език и Интеркултурна връзка. От 7 години работи като учител и координатор на центъра за китайки език и просвета към Пловдивския университет.

Популярният формат " ТЯ в... " е месечно събитие, което дава опция на девойки и дами с разнообразни истории и специалности да споделят своите прекарвания, трудности, с които са се сблъскали, и триумфите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което присъстващите да открият ентусиазъм и другарска подкрепяща среда в следването на своите желания. 

" Тя в... “ се ражда в града под тепетата, а през днешния ден сплотява близо 20 доброволци, които постоянно провеждат формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. 50 събития, проведени от доброволци в партньорство с локални заведения, галерии и известни места за срещи, досега са дали естрада на над 100 дами.

Стотици хора са посетили събитията, а излъчванията във Facebook са гледани над 10 000 пъти. За късия интервал, в който съществува, общественият формат ТЯ в... е достигнал до близо 200 000 индивида в народен мащаб, а екипът от доброволци, живеещи в 6 разнообразни града, получи номинация за Национална доброволческа самодейност на 2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР