Юлските горещници тази година идват с температури над 40 градуса.

...
Юлските горещници тази година идват с температури над 40 градуса.
Коментари Харесай

Адът слиза на земята: Чакат се 44 градуса на 21 юли

Юлските горещници тази година идват с температури над 40 градуса. Вълна със едва намаляване на температурите следва във вторник, само че от сряда живакът потегля нагоре. Идва по-продължителен парещ и изсъхнал интервал, заяви шефът на синоптичната компания TV-MET Петър Янков, представен от 24 часа. В петък и събота температурите ще надвишат 33 градуса - граница, от която времето към този момент се счита за горещо. В последния ден от седмицата се чакат най-екстремните от началото на лятото температури. В регионите на Плевен, Велико Търново и Сандански те ще стигат до 42-43 градуса.

Най-жестока ще е жегата на 21 и 22 юли - чакат се 44 градуса. Това е температура, близка до абсолютния най-много, само че не чакаме възстановяване на рекордните, посочи метеорологът.

В интервала от петък до понеделник Балканският полуостров ще е най-топлото място в цяла Европа.

По Черноморието температурата на въздуха ще е сред 30 и 32 градуса, само че поради влагата и задуха жегата ще се усеща по-тежко. Температурата на морската вода сега е сред 23 и 26 градуса, само че ще доближи до 27 градуса в горещите дни. Толкова сега е водата в Анталия, където е най-горещо от средиземноморските курорти, сподели Петър Янков.

По планините също ще е топло. Температурите по най-високите върхове (Мусала, Ботев и Черни връх) ще доближават до 13-15 градуса. А в курортите на височина сред 1200 и 1500 метра живакът ще регистрира 26-28 градуса.

От 23 до 25 юли още веднъж следва по-динамично време с намаляване на температурите и валежи. В дълготраен проект стабилизиране на времето се чака след 26 юли.

Като цяло при сбъдване на прогнозата юли се чака да е с температури над междинните и с превалявания към нормите.

Август ще е непосредствен до естественото климатично проявяване - топъл, с по-динамично време при започване на месеца и от 20 до 25 август.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР