Юлияна Янева се класира на финал в категория до 68

...
Юлияна Янева се класира на финал в категория до 68
Коментари Харесай

Юлияна Янева се класира на финал на Европейското по борба

Юлияна Янева се класира на край в категория до 68 кг на европейското състезание по битка в Загреб и в него ще има късмет за реванш против украинката Алла Белинска, против която загуби златото през 2021. Миглена Селишка пък отпадна, откакто извади рамо на четвъртфиналите и болките се усилиха в идната битка.

Янева завоюва и двата си мача в първата сесия с техническо предимство, а на полуфиналите трябваше да се изправи против чехкинята Адела Ханзликова, която обаче е контузена и не се яви на тепиха. Така българската националка стигна до край, където ще срещне Белинска. Украинката я победи на край преди две години в някогашната категория на двете до 72 кг.

Селишка извади лявото си рамо по време на четвъртфиналната битка на 50 кг против Емилия Алина Вук, която българката надделя със 7:2. Тя изпитваше забележима болежка, само че три часа по-късно излезе още веднъж на тепиха против европейската шампионка от 2019 Оксана Ливач (Украйна). Селишка поведе с две точки в самото начало, само че в средата на битка травмата се утежни и украинката обърна до крайното 3:2.

Селишка съвсем сигурно няма да се бори за бронзов орден в четвъртък.

Утре за България започват още четири състезателки. Евелина Николова, Биляна Дудова и Мими Христова стартират непосредствено от четвъртфиналите поради високия си сан надлежно на 57, 62 и 65 кг, а София Георгиева започва в новата си категория до 72 кг против вицешампионката Полин Льокарпентие от Франция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР