Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал,

...
Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал,
Коментари Харесай

Юлия Скрипал: Искам да се върна в Русия

Юлия Скрипал, дъщерята на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи, че в „ дълготраен план” би желала да се върне в Русия – макар отравянето. Двамата бяха отровени при започване на месец март на английска земя, а случаят провокира дипломатическа рецесия сред Англия и Русия.

Британските служби упрекнаха Москва за опита за ликвидиране, до момента в който от Кремъл отхвърлят. Юлия и Сергей Скрипал реагираха позитивно на лекуването и бяха изписани от болничното заведение, само че английските управляващи към момента крият местоположението им, с цел да обезпечат тяхната сигурност.

В изявление за „ Ройтерс” Юлия Скрипал съобщи, че е „ шокирана” от обстоятелството, че против нея и татко й е употребявано нервнопаралитично вещество. „ Животът ми се прекатурна с главата надолу”, съобщи 33-годишната жена, която близо три седмици беше в кома.

„ Късметлии сме, че и двамата оцеляхме от този опит за ликвидиране. Нашето възобновяване е постепенно и извънредно болезнено”, сподели още Юлия Скрипал. Тя уточни, че сега мисли единствено по какъв начин да помогне на татко си Сергей във възобновяване. „ В дълготраен проект се надявам да се върна в Русия”, сподели Юлия.

Руската дипломация изиска да се срещне с Юлия Скрипал, само че досега получава отвод. Дъщерята на някогашния разузнавач благодари на съветското посолство в Лондон за препоръчаната помощ, само че съобщи, че сега не желае да се възползва от нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР