Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал,

...
Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал,
Коментари Харесай

Юлия Скрипал получила £150 000 дни преди да бъде отровена

Юлия Скрипал, дъщерята на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, е получила достъп до " загадка банкова сметка " със 150 000 английски лири дни преди да бъде атакувана , написа английският таблоид " Дейли мирър ".

Англия упреква Москва, че стои зад отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е употребила химически сътрудник новичок. Обединеното кралство експулсира 23-ма съветски дипломати, а Москва, която изрично отхвърля обвиняванията, предприе реципрочни дейности. Близо 30 страни в символ на взаимност с Англия взеха решение да изгонят общо повече от 100 съветски дипломати.

 Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване
Бивш съветски разузнавач в сериозно положение след нахлуване

Сергей Скрипал е бил изложен на незнайно вещество

Юлия се сдобила с парите от продажбата на къща във Англия, която принадлежала на брат й Александър, който е умрял при мистериозни условия в Санкт Петербург през предходната година.

Тя получила достъп до сметката в края на февруари след позволение на татко й Сергей Скрипал.

Парите - в този момент са в незнайна съветска банка, са от продажбата на къщата в Обединеното кралство, в която Александър живеел с някогашната си брачна половинка Наталия, която също като Юлия е на 33 година Бащата на Наталия е Генадий Гришченко от съветското разузнаване, който е бил най-хубавият другар на Скрипал преди да бъде изобличен като " изменник ".

Наталия, омъжена за тенис треньор от Уелс, продала къщата и платила половината сума на някогашния си брачен партньор.

" Тайната банкова сметка " е разкрита от 45-годишната Виктория Скрипал, която е племенница на Сергей. Виктория възнамерява тази седмица да посети Юлия в болничното заведение в Солсбъри. Британските управляващи се приготвят да й дават виза.

Виктория Скрипал разяснява положението на Юлия: " Единственото нещо, което разбрах от нашите съветски дипломати, е, че Юлия е отворила очи, може да се храни, да пие и даже е споделила няколко думи ".

Банковата сметка е била на Александър преди Юлия да получи пълномощие от татко си.

Виктория, която е от Ярославъл, разясни, че Юлия е възнамерявала да подписа брак с тайнствен другар.

" Мисля, че той е чудноват човек. Посетихме Юлия един път през 2013 година Тя живееше с него в жилището на татко си в Москва. И той даже не пристигна в стаята, с цел да поздрави. Този човек е като призрак ", описа тя и добави, че въпросният мъж не е споделил нищо след отравянето на Юлия.

Има спекулации, че съветските медии прикриват самоличността му по незнайни досега аргументи.

Вестници в Русия загатват, че приятелят и майка му работят за компания, която поддържа тесни контакти с съветските служби.

По-рано Виктория описа, че майката на въпросния мъж била срещу брак с дъщерята на съветски " изменник ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР