Юлия Навалная публикува видео обръщение, в което се закле да

...
Юлия Навалная публикува видео обръщение, в което се закле да
Коментари Харесай

Юлия Навалная: Ще продължа делото на Алексей

Юлия Навалная разгласява видео послание, в което се закле да продължи политическата активност на починалия си брачен партньор Алексей и прикани руснаците да се обединят към нея, с цел да се борят за свободна Русия.

" Ще продължа делото на Алексей Навални... Искам да пребивавам в свободна Русия, желая да изградя свободна Русия ", оповести тя.

" Призовавам ви да застанете до мен. Да споделя освен тъгата и безкрайната болежка... Моля ви да споделите с мен гнева. Яростта, гневът, омразата към тези, които се осмеляват да убият бъдещето ни ".

47-годишната Навалная упрекна съветските управляващи, че са умъртвили брачна половинка ѝ, скрили са тялото му и са изчакали следите от нервнопаралитичното вещество " новичок " да изчезнат от тялото му.

" Не трябваше да съм на това място, не трябваше да протоколирам това видео. Трябваше да има различен човек на мое място. Но този човек беше погубен от Владимир Путин ", сподели още тя.

И добави, че знае " за какво тъкмо Путин умъртви Алексей преди три дни ".

" Скоро ще ви разкажем за това ", добави тя.



" Убивайки Алексей ", Путин " уби половината от мен, половината от сърцето ми и душата ми ", сподели още брачната половинка на мъртвия опозиционер.

" Но към момента имам другата половина и това ми споделя, че нямам право да се откажа ", продължи Навалная, която за последно видя брачна половинка си преди две години.

Години наред Юлия Навалная избягваше публичността, като рядко даваше изявленията за медиите. Вместо това тя застана до брачна половинка си, когато той провокира всеобщи митинги в Русия, изведе го от страната, до момента в който той лежеше в кома след отравянето през 2020 година и предизвикателно се завърна в Москва с него.

" През всички тези години бях до Алексей ", сподели в този момент тя. " Но през днешния ден желая да съм до вас, тъй като знам, че сте загубили колкото мен ".

Тя прикани за битка " против войната, против корупцията, против несправеделивостта ".

" Да се борим за почтени избори и независимост на словото. Да се борим за това, което ще ни върне нашата страна Русия - свободна, мирна, щастлива. Прекрасната Русия на бъдещето, за която по този начин мечтаеше моят брачен партньор. Искам да пребивавам в тази Русия, желая там да живеят нашите деца с Алексей. желая дружно с вас да я построим такава, каквато си я представяше Алексей Навални - цялостна с достолепие, правдивост, обич. Само по този начин немислимата жертва, която той направи, може да не остане безрезултатна. Борете се и не се предавайте! Аз не се опасявам. И вие не се бойте от нищо! ", прикани тя.

Мнозина в и отвън Русия възприемат Навалная като натурален правоприемник на съветската съпротива след загубата на нейния брачен партньор. По-рано в понеделник майката на опозиционера, Людмила Навалная, и неговите адвокати не бяха позволени в моргата в съветския град Салехард покрай затворническата колония, където съгласно управляващите той е умрял.

Кремъл съобщи отново в понеделник, че " няма какво да добави " към новината за гибелта на Алексей Навални. Причината за неговата кончина към момента остава тайнственост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР