Юлия КУЛИНСКАБСП настоява проектозаконът за промени в Наказателния кодекс, с

...
Юлия КУЛИНСКАБСП настоява проектозаконът за промени в Наказателния кодекс, с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Настояваме по-скоро да се гледа законът на БСП срещу мигрантите

Юлия КУЛИНСКА
Българска социалистическа партия упорства проектозаконът за промени в Наказателния кодекс, с които се усилват наказванията за каналджиите, да се гледа допустимо най-рано. " И през днешния ден сме очевидци на гонка сред полиция и мигранти. В последните дни живеем като в гангстерски филм - гонки, стрелби. Да напомня, че в Бургас починаха двама служители на реда. Един беше убит на границата, различен е тежко ранен. Вчера още веднъж имаше гонене сред полиция и мигранти в центъра на страната ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народно събрание в декларация от името на ПГ.
Хората в пограничните региони живеят в безспорен боязън и всички приканват институциите да вземат ограничения, разясни тя. Нинова прикани Народното събрание да поеме своята отговорност в решаването на този проблем като промени Наказателен кодекс и завиши наказванията за хората, които превеждат мигранти и които способстват за напредването им на територията на страната.
Нинова напомни, че законопроектът е импортиран от социалистите на 8 ноември. В него се покачва наказването " отнемане от независимост " на 20 години, санкциите се усилват неведнъж, цялото имущество на каналджиите се лишава, без да се издават условни присъди, без да се търсят лесните способи за заобикаляне на закона и такива хора бързо да се отървават от правораздаване. В момента царува цялостно безредие и безотговорност, акцентира Нинова.
" Законопроектът към момента не е прегледан в правната комисия. Поставих въпроса на председателския съвет. Това е парадокс. Всички излизаме тук, установяваме проблемите, тюхкаме се, вайкаме се какъв брой е ужасно и Народно събрание не подхваща никакви ограничения и то при импортиран, ясно написан законопроект, координиран с институциите, които имат отношение и знаят по какъв начин да се реши този проблем ", изясни Нинова.
" Ако не побързаме да приемем измененията в Наказателен кодекс, всички ние ще носим отговорността. Защото всички сега я хвърлят върху Народното събрание и споделят, че е неприятно законодателството, а наказванията са ниски. Ние реагирахме в точния момент, внесохме нужните ремонти и до ден сегашен те седят още на нечие бюро и няма никакво придвижване ", възмути се Нинова.
" Когато дадена партия предложи нещо положително, ние го одобряваме. Законопроектът на Българска социалистическа партия за битката с мигрантите е положително предложение и ние ще го подкрепим ", съобщи ръководителят на правната комисия Радомир Чолаков от ГЕРБ в коридорите на Народно събрание. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ", също посочи, че има съображение да се поддържат предложенията на Българска социалистическа партия. Според " Възраждане " подобен законопроект няма да даде резултат. Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев не отговори изрично дали депутатите му ще поддържат измененията. Според него би трябвало да се спре охранителната активност по границата от командировани от Министерство на вътрешните работи. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев също разгласи, че е внесъл законопроект за промени в Наказателен кодекс, с които се оферират по-тежки санкции на трафикантите.
По-късно правната комисия не одобри предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Наказателен кодекс. " За " гласоподаваха 8 депутати, срещу бяха 3, а 6 се въздържаха. Смятам и приканвам този законопроект да се прегледа по неотложност, съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Смиляна Нитова. По думите й зачестилите случаи на произшествия с мигранти са притеснителни и провокират напрежение в обществото. Според Нитова оферти за смяна могат да се създадат сред първо и второ четене. Радомир Чолаков я репликира, че депутатите не са се срещнали с предложенията и законопроектът е изпратен на 21 ноември за мнение до Министерството на правораздаването. Той увери, че законопроектът ще бъде включен в дневния ред на комисията през идната седмица.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР