Юлия ИВАНОВАБизнесменът Георги Гергов придоби пълен контрол върху Международния пловдивски

...
Юлия ИВАНОВАБизнесменът Георги Гергов придоби пълен контрол върху Международния пловдивски
Коментари Харесай

Гергов вече има пълен контрол върху панаира в Пловдив

Юлия ИВАНОВА
Бизнесменът Георги Гергов закупи цялостен надзор върху Международния пловдивски панаир, като получи през вчерашния ден акциите на община Варна посредством апорта им в следеното от него сдружение " Пълдин Туринвест ".  
По-рано от трибуната на Народното събрание от Българска социалистическа партия приканиха панаирът да не се дава на олигарха Георги Гергов. Според депутата Иван Петков това ще значи тоталната разпродажба на перлата освен на град Пловдив, а и на България. В декларация на ПГ " Българска социалистическа партия за България " той означи, че през последните 10 години беше разрешено сдружението постоянно да бъде на загуба и в това време община Пловдив последователно да губи апортираните парцели и терени в " Пълдин туринвест " АД. 
" Нека да не забравяме, че в тази сага основният прокурор Иван Гешев съобщи, че ще се направи цялостна инспекция. Но близо 3 години по-късно резултати от нея няма ", разяснява Петков. " Още след противозаконното решение на Общинския съвет във Варна от 10 декември 2021 година започнаха голям брой тъжби и митинги. Тогава, като вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, Корнелия Нинова изпрати писмо до тогавашния регионален шеф на Варна Марио Смърков да спре това решение. Това обаче не се случи ", подсети Петков.
" Къде е инспекцията на прокуратурата, къде е върховенството на закона? Върховен административен съд взема решение, че няма нищо нелегално, и разрешава Гергов да предложи на пловдивския общински съвет решение, с което той бързо да си вдигне дяла и по този метод алчните му стремежи за заличаване на Панаира да бъдат изпълнени. Става дума за 360 дка терени, паркове и над 100 дка изложбени центрове, които би трябвало да бъдат унищожени и превърнати в следващите безсмислени жилищни комплекси ", разясни Петков.
" Години наред предизвестяваме за тази неправда. Години наред се надига глас против това, че се унищожава съзнателно неповторимо по своята същина панаирно градче. Едно по едно, известните на всички ни изложби биваха преднамерено премахвани и се заявяваше, че тази тип активност е към този момент неползотворна, с цел да се осъществя фантазията на един унищожител, който в гонене на персонални ползи е подготвен да пожертва признака на град Пловдив, с който генерации пловдивчани се гордееха. Не на вятъра ние като партия, която се бори със задкулисието, го изключихме от Българска социалистическа партия ", означи Петков.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР