Юлия Флавия или Флавия Юлия Тити (Flavia Julia Titi; *

...
Юлия Флавия или Флавия Юлия Тити (Flavia Julia Titi; *
Коментари Харесай

Родена е Юлия Флавия

Юлия Флавия или Флавия Юлия Тити (Flavia Julia Titi; * 13 септември 64 година – 91 г.) е щерка и единственото дете на римския император Тит и неговата втора брачна половинка Марция Фурнила и е Августа. Известна е и с името Юлия Тити. Вероятно е родена в деня, когато Рим завладява Иерусалим.
Баща ѝ желал да я омъжи за брат си Домициан. Тя се омъжва през 81 година за втория си братовчед по бащина линия Тит Флавий Сабин, брат на Тит Флавий Клемент (консул 95 г.), който се дами за Флавия Домицила. Съпругът ѝ става през 82 година консул дружно с Домициан и същата година е екзекутиран. След това Юлия живее при чичо си Домициан, съгласно Светоний " като брачна половинка с нейния мъж ". След като Домициан връща назад по гледище на народа заточената си брачна половинка Домиция Лонгина, Юлия остава при него и има въздействие върху политиката му. По нейно гледище Луций Юлий Урс не е екзекутиран, а изработен суфектконсул през 84 година Също по време на ръководството на Домициан тя е изобразявана на монети като Августа с отличителните знаци на императрица.
Юлия Флавия умира, съгласно Светоний след наложения ѝ аборт от Домициан. Юлия Флавия е заровена в Храма на Флавиите (Templum Gentis Flaviae), който Домициан построява на местото на къщата на Тит Флавий Сабин, и е издигната като Дива. Като богиня тя, която няма свое дете, би трябвало да бди над династията.
След убийството на Домициан през 96 година тяхната обща кърмачка смесва неговата пепел с тази на Юлия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР