Юлимар Рохас свали Катерин Ибаргуен от световния връх в тройния

...
Юлимар Рохас свали Катерин Ибаргуен от световния връх в тройния
Коментари Харесай

Рохас детронира Ибаргуен в тройния скок, хърделите донесоха първо злато за Ямайка

Юлимар Рохас смъкна Катерин Ибаргуен от международния връх в тройния скок. В извънредно оспорван край на олимпийския стадион в Лондон 21-годишната състезателка от Венецуела нанесе първа загуба на колумбийката в огромно състезание навън от олимпийските игри през 2012 година

Двете южноамериканки направиха по шест сполучливи опита и бяха разграничени от едвам три сантиметра. Рохас, която преди година загуби борбата с Ибаргуен в Рио де Жанейро, победи с 14.91 метра в петия си скок. Колумбийката нападна първото място в последния си опит, само че реализира 14.88 метра.

Рохас прави дебют на международно състезание, а за Ибаргуен това е четвърти орден от шампионат на планетата след златните през 2013 и 2015 година и бронзовия през 2011 година

Олимпийската шампионка от Лондон 2012 Олга Рипакова приключи трета с най-хубав скок 14.77 метра. Трите бяха с класа над останалите участнички във финала. Хана Княжева-Миненко от Израел зае четвъртото място с 14.42 метра.

 Рохас детронира Ибаргуен в тройния скок, хърделите донесоха първо злато за Ямайка
© Reuters

Омар Маклауд донесе първи златен орден за Ямайка на международното състезание. След като олимпийските първенци в бягането на 100 метра Юсейн Болт и Илейн Томпсън не оправдаха упованията, Маклуд се оправи безапелационно с ролята на любимец на 100 метра с трудности.

23-годишният хърделист прибави международна купа към олимпийската от Рио 2016. Той записа трета поредна победа на огромен шампионат след златото на 60 метра с трудности от международното в зала през предходната година.

Маклауд завоюва купата в Лондон с време 13,04 секунди. Лидерът в международната класация остана на 14 стотни от най-хубавия си резултат през 2017 година, само че това не му попречи да завоюва безапелационна победа.

Той смъкна от международния връх руснака Сергей Шубенков, който приключи втори с 13,14 секунди. Европейският вицешампион Балаш Баджи от Унгария завоюва бронзовия орден с 13,28 секунди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР