Юлиан Арнолд е бил американско търговско аташе в Китай през

...
Юлиан Арнолд е бил американско търговско аташе в Китай през
Коментари Харесай

Евтино соево мляко прави семейство милиардери със състояние от $1,5 милиарда

Юлиан Арнолд е бил американско комерсиално аташе в Китай през 1936 година, когато изнася речи за изгодите от соята.

Той назовава зърнената просвета " Кравата на Китай ", обяснявайки, че соевите зърна имат толкоз хранителна стойност, колкото и млякото.

Тази тирада въодушевява Ло Уи-сонг и той основава лична компания за произвеждане на соево мляко четири години по-късно в Хонконг, написа Bloomberg. Ло стартира да предлага продукта като хранителна добавка, защото работническата класа не може да си разреши да заплаща за мляко по време на гражданската война.

Днес Vitasay International Holdings продава продуктите си на 40 пазара - от Съединени американски щати до Австралия, като главен остава Китай, на който се пласира повече от половината продукция. Акциите на компанията за соево мляко са нарастнали с повече от 3 500% след първичното обществено предложение през 1994 година, а 8 члена на фамилията на Ло са се възползвали от нараствания капитал. Той възлизал на 1,5 милиарда $.

Световният пазар на соево мляко доближи до 15,3 милиарда $ през 2018 година и се чака продажбите на продукта да нарастват с 6,3% на година от 2019 до 2025 година съгласно проучване от април на консултантската организация Grand View Research.

Vitasay, която е един от главните снабдители на веригата за кафе Starbucks, в този момент е една от най-разпознаваемите марки в Хонконг поради продуктите си, продавани в магазини, супермаркети и онлайн. Нейните акции, които стигнаха до рекордно високи равнища тази седмица, са се нараснали с 3,5% през годината.

Приходите на холдинга са 567, 6 милиона $ за шестте месеца, завършили през септември, което е нарастване с 22% по отношение на година по-рано. А това от своя страна е вероятност с обещаващ напредък, която може да притегли институционални вложители.

Ло е умрял през 1995-та, година по-късно от първичното обществено предложение. Тогава пазарната капитализация на Vitasoy е била 200 милиона $. Някои от останалите членове на фамилията стартират да ръководят бизнеса, като тяхната роля в компанията продължава и до през днешния ден. Синът на Лю - Уинстън е президент, сестра му Йон, племенникът му Питър и щерка му Мей са шефове. Питър е и основен изпълнителен шеф на заведенията за хранене от Café De Coral Holdings. А през днешния ден пазарната стойност на Vitasoy възлиза на 5,8 милиарда $.

С наближаването на 80-ия рожден ден на холдинга за соево мляко, Хноконг става все по-притегателна дестинация за мултимилионери и милиардери. Продуктът на Vitasoy e ребрандиран като здравословна и натурална храна, откакто доста азиатци имат нетърпимост към лактоза. Компанията предлага и тофу, пречистена вода, сокове и лимонен чай, който е обичана напитка на младите поданици в Хонконг през лятото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР