Юка (Yucca) е растение известно още като Дракея, което обикновено

...
Юка (Yucca) е растение известно още като Дракея, което обикновено
Коментари Харесай

Юка: екзотична красота и студоустойчивост

Юка (Yucca) е растение известно още като Дракея, което нормално е стабилно на ниски температури, само че съответната му резистентност може да зависи от типа и сорта. Общо взето, болшинството типове Юка са много зимоустойчиви и могат да устоят до -15°C до -30°C. Със своите едри, стреловидни листа и изразителна осанка, развъждането на Юка е елементарно и дава опция за трансформиране на вашия тримерен дизайн в изумителен култивиран парадайс.

 HappyWoman_Astrology_1200x300


 Лалетата: цветна палитра в градината  

Ето и някои потребни препоръки и насоки за сполучливото развъждане на Юка:

 Юка: екзотична хубост и студоустойчивост Юка: екзотична хубост и студоустойчивост
Юката обича светлина и е добре да бъде отглеждана на място с непрекъснато излагане на слънце. Юката избира умерено поливане и не толерира задържане на вода в корените си. Затова, изберете добре дренирана почва с добавка на пясък или перлит за възстановяване на дренажа. Пригответе земята, като я изкопаете и добавите компост или хумус, с цел да обогатите почвата с хранителни субстанции. Преди посаждане, проверете кореновата система на Юката и подрежете сухите или развалени корени. Поставете Юката в квалифицирания лех и я поставете в центъра. Покрийте кореновата топка с почва и леко я натискайте, с цел да осигурите непоклатимост. През пролетта и лятото, използвайте универсално течно торно средство, което съдържа макро и микроелементи, с цел да поддържате здравословен напредък. Юката може да се отглежда сполучливо и в контейнери. Уверете се, че контейнера има дупка за дренаж, с цел да предотвратите задържането на вода. Вътрешното развъждане е допустимо при изискване, че предоставите задоволително светлина – поставете я покрай прозорец. Юката създава издънки, които могат да бъдат отсадени и отгледани като нови растения. Те елементарно се вкореняват и бързо развиват нова коренова система. Друг метод за разсаждане е посредством семена.
 Юка: екзотична хубост и студоустойчивост Юка: екзотична хубост и студоустойчивост

С развъждането на Юка съчетавате другоземен детайл във вашата градина и извънредно стабилно и декоративно растение. Следвайте тези препоръки и насоки, и се наслаждавайте на хубостта и грациозността на Юката, която ще ви радва с извънреден образен резултат и лесна грижа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР