Южното крайбрежие на Съединените щати се готви за урагана Ида.

...
Южното крайбрежие на Съединените щати се готви за урагана Ида.
Коментари Харесай

Тропическата буря Нора вече е ураган, в САЩ се готвят и за урагана Ида

Южното крайбрежие на Съединените щати се готви за урагана Ида. В щата Луизиана са евакуирани жителите на високорисковите райони, а по магазините има опашки за хранителни ресурси, предава Франс прес.

Националната метеорологична работа предизвестява, че ураганът ще удари крайбрежията на щатите Луизиана и Мисисипи, а мощният вятър - да аргументи пагубни вреди.

В Луизиана е оповестено изключително състояние. Щатът беше ударен преди 16 години от урагана Катрина, който взе над 1 800 жертви и наводни 80 на 100 от Ню Орлеанс.

Вчера ураганът удари Западна Куба - със мощ на стихия от първа категория, движеща се с ветрове от близо 130 километра в час.

Над 10 000 души бяха евакуирани в кубинската провинция Пинар дел Рио, а бурята провокира и спиране на тока. В столицата Хавана публичният превоз беше спрян, а хиляди бяха евакуирани.

Тропическата стихия Нора се усили и към този момент е с измеренията на вихър, оповестиха от Националния център за ураганите на Съединените щати. Нора се доближава югозападното крайбрежие на Мексико и се чака да премине в непосредствена непосредственост до два мексикански щата.

В неделя и понеделник се чака ураганът да премине през Калифорнийския залив. Вчера стихията удари западна Куба и тогава беше със мощ на стихия от първа категория. Движеше се с ветрове от близо 130 километра в час.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР