Южнокорейците се славят като една от най-продуктивните и дълголетни нации,

...
Южнокорейците се славят като една от най-продуктивните и дълголетни нации,
Коментари Харесай

Уроци за здравословен живот от Южна Корея


Южнокорейците се славят като една от най-продуктивните и дълголетни народи, успяваща да сътвори страховит баланс сред обичайното и футуристичното. Въпреки че в България културата на Южна Корея е по-малко известна, в сравнение с в западна Европа и Съединени американски щати, някои от навиците на тази страна несъмнено са нещо, от което има какво да научим и у нас.

Кимчи

Кимчи е еквивалентът на киселото зеле, само че с няколко дребни разлики. Това е едно от главните ястия в Южна Корея и се води за една от най-здравословните храни в целия свят. За разлика от нас, корейците обичат зелето си подлютено, с оцет и чесън, и го хапват през цялата година, а освен през зимата. Ястието е толкоз известно, че в Корея споделят " кимчи " вместо " зеле " (или cheese), когато се снимат.

 Снимка 340737

Както за кимчи, по този начин и за нашенското кисело зеле, е известно, че съдържа високи количества витамини A, B и С, и доста потребни пробиотици, които имат страховит резултат върху организма и имунитета.

Взимат интернет зависимостта насериозно

 Снимка 340738

Южна Корея е една от дребното страни на планетата, където интернетът е по-добър от този у нас. Като прибавим обстоятелството, че Корея е една от най-развитите народи в софтуерен проект, не е изненадващо да научим, че повече от 10% от младежите там страдат от диагностицирана интернет взаимозависимост.

За разлика от други места по света обаче, страната взема тези данни доста насериозно и е основала центрове за рехабилитация и лекуване на този вид взаимозависимост, както и закон, който не разрешава достъп до интернет след среднощ на всички под 16 години.

Обичат заниманието

 Снимка 340732

Корейците несъмнено са нация, която обича да се забавлява. Музиката и киното им са известни с позитивния си звук, бързите ритми и цветните образни допълнения. Не е инцидентно, че толкоз постоянно чуваме за корейски реализатор, спечелил интернационална музикална премия, или за филм, сграбчил международно отличие, защото изкуството е главен приоритет за страната и в него се влагат милиони.

Природата е приоритет

 Снимка 340733

Голяма част от популацията на страната работи в космополитни здания и мегаполиси. Въпреки това, когато не са на работа, корейците обожават интензивностите и срещите навън - за тях това е главен метод за релакс и отдих. На територията на Сеул и други огромни градове има основани къмпинги, които обезпечават на градското население бърз и елементарен достъп до зеленина и природа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР