Южнокорейското правителство обяви забрана за износ през трети страни на

...
Южнокорейското правителство обяви забрана за износ през трети страни на
Коментари Харесай

Сеул наложи нови санкции на Пхенян

Южнокорейското държавно управление разгласи възбрана за експорт през трети страни на няколко десетки материала, които биха могли да се употребяват за създаване на севернокорейски спътници, и наложи нови наказания, заяви осведомителна организация " Ренхап ".

Общо 77 продукта, употребявани за производството на спътници, са включени в " листата за наблюдаване ". Сред тях са слънчеви фотоволтаични кафези , датчици за ориентировка на груби слънчеви лъчи, системи за астроориентация, блокове за обработка на данни за изображения, предаватели за X-обхвата.

Твърди се, че мярката има за цел да върне вниманието на света към нуждата да се попречи на Севера да придобие такива стратегически материали.

Южнокорейското външно министерство съобщи, че към този момент е предоставило листата на други страни, с цел да могат те да го употребяват за своя надзор на износа.

Освен това Сеул е наложил спомагателни наказания на четири лица и шест институции, участващи в ракетната и нуклеарната стратегия на Пхенян, както и в заобикалянето на интернационалните наказания от страна на страната.
 Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета
Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета

Провокация преди основна аудиенция в Токио

По-специално под наказания бяха сложени Ли Йонг-кил, заместник-председател на Централната военна комисия на Корейската трудова партия, и Тан Ви Бен, сингапурски жител, упрекнат в пране на пари през финансовата система на Съединени американски щати в интерес на Северна Корея.

Сред организациите, включени в черния лист, са централната прокуратура на КНДР и Cholsan Trading Co .

През декември предходната година Пхенян съобщи, че е провел " последния стадий " от тестванията за създаване на " боен разследващ сателит ", който ще бъде изведен в орбита до април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР