Южнокорейското министерство на отбраната заяви, че изстреляната от КНДР на

...
Южнокорейското министерство на отбраната заяви, че изстреляната от КНДР на
Коментари Харесай

Според Южна Корея изстреляната от КНДР ракета не е балистична

Южнокорейското министерство на защитата съобщи, че изстреляната от КНДР на 17 април ракета не е балистична, съобщи през днешния ден Йонхап.

"Предполагаме, че става дума за управляема ракета за бойни дейности по суша, която обаче не е от класа на балистичните ", сподели на конференция представител на министерството на защитата, който акцентира, че оценката на ракетата е изработен взаимно със Съединените щати, показва Българска телеграфна агенция.

Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан съобщи също през вчерашния ден, че ракетата не е балистична.

"Няма да показвам детайлности, само че мога да кажа, че това не е балистична ракета ", сподели Шанахан пред публицисти в Пентагона.Северна Корея се въздържа от балистични и нуклеарни опити от края на 2017 година, когато стартира разговорът на високо ниво със Съединените щати.

На втората си среща във Виетнам през февруари севернокорейският водач Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп не съумяха да реализират съглашение за денуклеаризацията на КНДР и анулацията на американските наказания против Пхенян, напомня Йонхап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР