Южнокорейският съд постанови, че убийствата на кучета за месо са

...
Южнокорейският съд постанови, че убийствата на кучета за месо са
Коментари Харесай

В Южна Корея забраниха със закон да се ядат кучета

Южнокорейският съд постанови, че убийствата на кучета за месо са противозаконни, след повратното решение на деятелите за правата на животните за възбрана на храни от кучешко месо, заяви Канал 3.

Месото от дълго време е част от южнокорейската кухня, като към 1 милион кучета се употребяват годишно.

Но потреблението напоследък е намаляло, защото в страната все по-често възприемат визията за кучето като най-хубав другар на индивида, а не като добитък, предстоящ на заколение, като практиката да се убива, към този момент е нещо като табу измежду по-младото потомство. За по-ниското ползване оказа помощ и натискът от страна на деятелите.

Пътят на възбраната бе проправен и от управляващите, които се позоваха на хигиеничните разпореждания и законите за отбрана на животните, забраняващи жестоките способи на кръвопролитие, с цел да се отърват от кучешките ферми и заведения за хранене преди настъпването на Олимпиадата в Пекин.

Групата за отбрана на правата на животните предходната година подаде недоволства против притежател на кучешка плантация в Бучеон, обвинявайки го в " ликвидиране на животни без основателни аргументи " и нарушение на хигиеничните условия, а по-късно прокурорите повдигнаха публично обвиняване против него. Той бе наказан от съда в Бучеон, който реши, че потреблението на месо не е формалната причина да убива кучетата и му друсна санкция от към 2700 $.

Прецедентът проправи пътя за изключване напълно на потреблението на месо от кучета. Групата за отбрана на животните е проследявала ферми за кучета и кланици в цялата страна, с цел да подаде сходни тъжби против тях на правосъдните органи.

Депутат от ръководещата Демократическа партия показа законопроект в Народното събрание тази седмица, който публично би забранил убиването на кучета за месо. Мярката би лимитирала клането на животни за храна, в която влиза кучешкия тип. Около 30 деятели се събраха пред Народното събрание, настоявайки да се одобри законопроекта.

Но някои южнокорейци възразиха против това.

Кучешкото месо нормално се употребява в страната като летен деликатес с алено месо, което, леко сварено, се счита, че усилва силата.

Проучване от предходната година откри, че 70% от южнокорейците не ядат кучета, само че единствено към 40% считат, че практиката би трябвало да бъде неразрешена.

Подобни диспути се появиха и в други азиатски страни, където се ядат кучета. Най-известният китайски фестивал за кучешко месо в югозападния град Юлин продължава да притегля тълпи, макар интернационалното неодобрение.

Решението на съда в Бучен провокира гневни митинги измежду земеделските стопани, чиито пространства нормално се употребяват като кланици, до момента в който държавното управление не лицензира кланиците за ликвидиране на кучета.

" Това е скандално. Ние не можем да приемем решението, че убиването на кучета за консумация на месо значи ликвидиране на животни по волност ", сподели Чо Хуан Ро, представител на асоциацията на кучешките ферми.

" Има към 17 000 кучета в цялата страна “, сподели той, призовавайки държавното управление да легализира потреблението на кучешко месо и да лицензира кланиците за кучета. " В противоположен случай ще се бием до края ", добави деятелят.

" Кучетата за хранене и кучетата като домашни животни би трябвало да бъдат обсъждани поотделно ", сподели той, добавяйки, че става въпрос за разнообразни породи, хранени по друг метод и отглеждани за разнообразни цели.

" Кравите, прасетата, пилетата и патиците се отглеждат, с цел да бъдат употребявани, а за какво кучетата да не са?! ", заключи Чо Хуан Ро.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР