Южнокорейският режисьор Пон Джун-хо, чийто филм Паразит спечели четири Оскар-а,

...
Южнокорейският режисьор Пон Джун-хо, чийто филм Паразит спечели четири Оскар-а,
Коментари Харесай

Режисьорът на „Паразит“ ще оглави журито на кинофестивала във Венеция

Южнокорейският режисьор Пон Джун-хо, чийто филм " Паразит " завоюва четири " Оскар " -а, " Златна палма " и " Сезар " за най-хубав задграничен филм, ще ръководи интернационалното жури на кинофестивала във Венеция, оповестява NOVANews.

В конкурсната стратегия на 78-ия фестивал в италианския град ще бъде присъдена премията " Златен лъв " за най-хубав филм и други публични награди, оповестиха уредниците на фестивала, който е плануван от 1 до 11 септември.

" Фестивалът във Венеция има богата и дълга история и за мен е чест да бъда свързван с прелестната му кинематографична традиция. Като ръководител на журито и най-много като безвъзвратен кинолюбител, съм подготвен да се любувам и да приветствам всички велики филми, подбрани от фестивала. Изпълнен съм с същинска наслада и вяра ", разяснява Пон Джун-хо.

Алберто Барбера, живописен шеф на кинофестивала, назова Пон Джун-хо " популярен корейски режисьор ", който " през днешния ден е един от най-автентичните и истински гласове на авторското кино на международно равнище ".

Освен на наградения с Оскар " Паразит ", Пон Джун-хо е създател и на " Лаещо куче ", " Мемоарите на едно ликвидиране ", " Окджа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР