Южнокорейският производител на автомобили Kia участва с голяма инвестиция в,

...
Южнокорейският производител на автомобили Kia участва с голяма инвестиция в,
Коментари Харесай

Kia инвестира още повече в Ionity

Южнокорейският производител на коли Kia взе участие с огромна инвестиция в, оператора на станции за бързо зареждане Ionity. Като един от акционерите на европейската мрежа за бързо зареждане на електрически транспортни средства, корейската компанията, дружно с другите вложители на Ionity и новия сътрудник BlackRock Global Renewable Power, има намерение да се съберат още 700 милиона евро, с цел да разшири мрежата от точки за зареждане с високоа продуктивност в целия континент.

В момента Ionity ръководи повече от 400 станции за бързо зареждане с 1500 точки за зареждане на европейските автомагистрали в 24 страни. Очаква се новата спомагателна инвестиция да усили броя на зарядните станции в Европа до 1000 до 2025 година, като усили общия брой точки за зареждане до към 7000.

Новите точки за зареждане би трябвало да бъдат построени освен на други стратегически значими места в европейската магистрална мрежа, само че и на значими пътища и в покрайнините на огромните градове. Целта е да се обновят съществуващите местоположения в региони с огромен трафик и да се задоволи нарасналото търсене с спомагателни точки за зареждане.

Тези ограничения имат за цел доста да понижат времето за зареждане и очакване на клиентите на изключително посещаваните места. Разширението би трябвало да улесни клиентите още при намирането на ултрабързи точки за зареждане с мощ 350 кВт, в които транспортни средства като електрическия кросоувър Kia EV6 да вземем за пример ще могат да се зареждат от 10 до 80 % единствено за 18 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР