Южнокорейският президент Мун Дже-Ин пристигна в малкия живописен град Йечеон,

...
Южнокорейският президент Мун Дже-Ин пристигна в малкия живописен град Йечеон,
Коментари Харесай

Южнокорейският президент Мун Дже-Ин потушава гражданския гняв след пожара

Южнокорейският президент Мун Дже-Ин дойде в дребния изящен град Йечеон , по отношение на възходящият яд на жителите, за това по какъв начин огънят е изпепелил осем етажна постройка, убивайки минимум 29 души, множеството от които в сауната, оповестява " Ройтерс ".

Всички жертви са разпознати тази сутринта. " Нашият екипаж на мястото на нещастието откри, че шкафчетата в помещението са конфигурирани като лабиринт, а това е стъклена постройка с няколко прозореца, като явно това е помогнало дима от първия етаж, да запълни бързо втория етаж ", изясни шефът на пожарната Лий Санг-мин.

Срещайки се с членове на фамилиите на жертвите , президентът Мун Дже-Ин разяснява, че е унищожен и дава обещание цялостно следствие.

" Правителството като ще изследва повода за този случай и метода на реакция и въпреки и постфактум, следствието и ограниченията ще бъдат такива, че най-малко няма да провокират повече тъга ", изясни той.

Предшественикът на Мун Дже-Ин, беше необятно подложен на критика поради бавния и неефикасен отговор на нещастието с ферибот в Сеул през 2014 година, в който повече от 300 души, най-много възпитаници, се удавиха.

Гневът от пожара е провокиран от информация за неприятно строителство, счупени порти и други проблеми, които може да са съдействали за нещастието. Пострадал се е оплакал на длъжностни лица, които са посетили оживелите в болница, че пожарникарите не са съумели да стигнат в точния момент до блокираните в сауната дами.

Медии оповестяват, че стъклената врата, водеща до сауната не е работила обикновено повече от месец и че спешните стълби постоянно се употребяват за склад.

 28 души починаха в пожар в южнокорейски фитнес
28 души починаха в пожар в южнокорейски фитнес

Повечето от жертвите са открити в сауна на втория етаж

" Нищо не се е трансформирало даже след нещастието в Сеул. Просто не мога да схвана за какво същите повреди се случват още веднъж и още веднъж ", разяснява депутатът Ан Чеол-со пред " Йонхап ". Кметът на Йечеон оповестява, че градът обмисля всеобщо заравяне и възнамерява да покрие множеството от разноските.

Следователите към момента се пробват да схванат повода за пожара, само че се концентрираха върху паркинг на първия етаж. " На първия етаж има паркирани коли, а до момента в който са горяли, са освободени огромно количество токсични газове ", изясни Лий Санг-мин. Един човек е изгубил майка си, брачната половинка и щерка си в пожара. Друг изяснява, че е провел телефонен диалог от си жена, блокирана в сауната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР