Южнокорейският президент Мун Дже-ин обеща да използва последните си месеци

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин обеща да използва последните си месеци
Коментари Харесай

Отиващият си президент на Южна Корея обещава да натиска за дипломатически пробив с КНДР

Южнокорейският президент Мун Дже-ин даде обещание да употребява последните си месеци на поста, с цел да оказва напън за дипломатически пробив със Северна Корея, макар общественото безмълвие на Пхенян по отношение на опитите му за оповестяване на мир сред двете страни, съобщи " Ройтерс ".

" Правителството ще се стреми към нормализиране на междукорейските връзки и необратим път към мира до края ", акцентира Мун в последното си новогодишно послание преди приключването на петгодишния му мандат през май, като добави: " Надявам се напъните за разговор да продължат и в идната администрация. "

В личното си послание в Новогодишната нощ севернокорейският комунистически водач Ким Чен-ун не загатна апелите на Мун за оповестяване на публично преустановяване на Корейската война от 1950-1953 година или за блокираните договаряния за нуклеарно разоръжаване със Съединени американски щати.

Мун организира голям брой срещи с Ким, в това число един път в Пхенян, по време на вълна от договаряния през 2018 и 2019 година, преди договарянията да спрат на фона на различия по отношение на интернационалните претенции Северът да съобщи арсенала си от нуклеарни оръжия и апела на Пхенян към Вашингтон и Сеул да облекчат глобите и да се откажат от други " враждебни политики ".

Мун упорства за " оповестяване на завършек на войната " като метод да даде подтик на тези закъсали договаряния и неговата администрация загатна за полемики в задния канал.

Но Северна Корея не е дала отговор обществено на последния подтик, а Съединените щати обявиха, че поддържат концепцията, само че може да не са съгласни с Южната по отношение на времето.

" Вярно е, че към момента има дълъг път ", призна Мун, само че твърди, че в случай че междукорейските връзки се подобрят, интернационалната общественост ще последва.

Мун сподели, че достигането му до Северна Корея е било допустимо с помощта на огромното струпване на военни сили, което оказа помощ да се направи Южна Корея по-безопасна.

" Мирът е вероятен при мощна сигурност ", сподели той.

Пандемията COVID-19 засенчи опълчването със Северна Корея, защото Пхенян сложи страната в невиждано блокиране, а Мун се изправи пред вътрешен напън да спре първото огромно огнище на ковид отвън Китай при започване на 2020 година

Оттогава Южна Корея употребява нападателно следене и следене, както и правила за обществено разграничаване и закъсняла, само че задълбочена акция за имунизиране, с цел да поддържа общите случаи и смъртни случаи релативно ниски по международните стандарти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР