Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския лидер Ким Чен-ун

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се е съгласил да се срещне с Доналд Тръмп в демилитаризираната зона

Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския водач Ким Чен-ун да се съгласи идната му среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се състои в демилитаризираната зона сред двете Кореи, заяви Си Ен Ен.

Мун и Ким се срещнаха в Панминчжон в ДМЗ в петък. Според анонимния източник на Си Ен Ен има " огромна възможност " срещата с Тръмп да се състои на същото място, като е допустимо някои от събитията да бъдат на северната страна на демаркационната линия. 

Мястото било най-подходящо от логистична позиция за Ким, тъй като медийното съоръжение към този момент е налице, което би разрешило срещата да се състои " в края на май ", твърди източникът.

Според него пътуването до северната част на демилитаризираната зона би дало на Тръмп късмет да влезе в историята. Южнокорейският президент също щял да взе участие в срещата по някакъв метод.

Според върховен чиновник от администрацията концепцията за среща в ДМЗ не била изненада за сътрудниците на Тръмп, защото президентът приказвал за нея през целия уикенд и я загатнал в диалога си в неделя с президента Мун Дже-ин, отбелязва Си Ен Ен. 

Тръмп се изказал въодушевено за концепцията пред публицисти в Белия дом в понеделник.

" В това има нещо, което ми харесва, тъй като когато сте там и нещата се получат, ще има огромен празник на място, а не в трета страна ", пояснил той.

Телевизионните камери следяха всяка стъпка от срещата сред водачите на двете Кореи в петък. Тръмп също желал да бъде сниман в сходни подиуми, когато стане първият настоящ президент на Съединени американски щати, който се среща със севернокорейски водач. Той мощно желае да бъде част от " здрависване през границата ", само че също по този начин желае фотосите да документират момента, в случай че реши да стане и да си тръгне от договарянията, прибавя анонимният източник, представен от Си Ен Ен. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР