Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския лидер Ким Чен-ун

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Тръмп и Ким ще се срещнат в демилитаризираната зона

Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския водач Ким Чен-ун да се съгласи идната му среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се състои в демилитаризираната зона сред двете Кореи, заяви CNN, като се базира на неизвестен информиран източник.

Мун и Ким се срещнаха в Панминчжон в ДМЗ в петък. Според източника на CNN има "голяма възможност " срещата с Тръмп да се състои на същото място, като е допустимо някои от събитията да бъдат на северната страна на демаркационната линия.

Мястото било най-подходящо от логистична позиция за Ким, тъй като медийното съоръжение към този момент е налице, което би разрешило срещата да се състои "в края на май ", твърди източникът. Според него пътуването до северната част на демилитаризираната зона би дало на Тръмп късмет да влезе в историята. Южнокорейският президент също щял да взе участие в срещата по някакъв метод.

Според върховен чиновник от администрацията концепцията за среща в ДМЗ не била изненада за сътрудниците на Тръмп, защото президентът приказвал за нея през целия уикенд и я загатнал в диалога си в неделя с президента Мун Дже-ин.

Тръмп се изказал въодушевено за концепцията пред публицисти в Белия дом в понеделник. "В това има нещо, което ми харесва, тъй като когато сте там и нещата се получат, ще има огромен празник на място, а не в трета страна ", пояснил той.



Телевизионните камери следяха всяка стъпка от срещата сред водачите на двете Кореи в петък. Тръмп също желал да бъде сниман в сходни подиуми, когато стане първият настоящ президент на Съединени американски щати, който се среща със севернокорейски водач. Той мощно желае да бъде част от "ръкостискане през границата ", само че също по този начин желае фотосите да документират момента, в случай че реши да стане и да си тръгне от договарянията, прибавя анонимният източник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР