Южнокорейският Паразит спечели голямото отличие на наградите на Гилдията на

...
Южнокорейският Паразит спечели голямото отличие на наградите на Гилдията на
Коментари Харесай

"Паразит" изненадващо взе голямата награда на Гилдията на филмовите актьори

Южнокорейският " Паразит " завоюва огромното отличие на премиите на Гилдията на филмовите артисти в неделя вечерта. С това той затвърди позициите си като главен кандидат в битката за оскарите. " Паразит " е и първият задграничен филм, който получава оценката в 26-годишната история на премиите, съобщи " Ройтерс ".

Южнокорейското заглавие на режисьора Понг Джун Хо стана отличник в категорията за най-хубав актьорски състав. Това беше и огромна изненада, защото измежду останалите кандидати бяха " Ирландецът " на Мартин Скорсезе, в който вземат участие Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши, както и " Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино с Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби.

" Паразит " има 9 номинации за премиите " Оскар ", сред които за най-хубав филм и за най-хубав задграничен филм. Наградите на Гилдията на филмовите артисти са фокусирани напълно върху актьорските осъществявания. На тях се гледа като на кючов знак за премиите " Оскар ", тъй като Гилдията на филмовите артисти е най-голямата група с право на глас в Академията, която дефинира кои ще са спечелилите.

 Рене Зелуегър
© Mario Anzuoni, Reuters

Рене Зелуегър

Хоакин Финикс получи следващата премия за основна мъжка роля за превъплъщението си в облика на Жокера в едноименната лента на режисьора Тод Филипс. " Стъпил съм на раменете на обичания си артист - Хийт Леджър ", сподели той, визирайки осъществяването на умрелия на едвам 28 години артист, който взе " Оскар " посмъртно точно за осъществяването си в ролята на Жокера в " Черният рицар " на Кристофър Нолан.

Рене Зелуегър си потегли със статуетката за най-хубава роля при дамите за кино лентата " Джуди ". Биографичната драма споделя за живота на именитата актриса Джуди Гарланд. Сред премиите, които досега тя получи за присъединяване си в заглавието, е " Златен глобус ".

За поддържащи функции бяха отличени Брад Пит (за " Имало едно време... в Холивуд " и Лора Дърн за десетия филм на един от майсторите на сантименталната комедия Ноа Баумбах - " Брачна история ". Филмите за супергерои не бяха пропуснати и оценката за най-хубав каскадьорски състав отиде при " Отмъстителите: Краят ".

 Хелена Бонъм Картър, Джош О'Конър и Ерин Дохърти с премиите си за
© Monica Almeida, Reuters

Хелена Бонъм Картър, Джош О`Конър и Ерин Дохърти с премиите си за " Короната ".

В категориите, отдадени на малкия екран, оценката за най-хубав актьорски състав за трагичен сериал беше завоювано от " Короната ", а това за комедиен сериал отиде при " Невероятната госпожа Мейзъл ". Поредната премия за основна женска роля за комедиен сериал взе Фиби Уолър-Бридж за Fleabag. При трагичните сериали бяха отличени Дженифър Анистън ( " Сутрешен блок " ) и Питър Динклидж ( " Игра на тронове " ).

Пълният лист с наградените:

КИНО

Най-добър актьорски състав - " Паразит "

Най-добра основна мъжка роля - Хоакин Финикс за " Жокера "

Най-добра основна женска роля - Рене Зелуегър за " Джуди "

Най-добра поддържаща мъжка роля - Брад Пит за " Имало едно време... в Холивуд "

Най-добра поддържаща женска роля - Лора Дърн за " Брачна история "

Най-добър каскадьорски екип - " Отмъстителите: Краят "

ТЕЛЕВИЗИЯ

Най-добра мъжка роля - комедиен сериал - Тони Шалхуб за " Невероятната госпожа Мейзел "

Най-добра женска роля - комедиен сериал - Фиби Уолър-Бридж Fleabag

Най-добър актьорски състав - комедия - " Невероятната госпожа Мейзел "

Най-добра мъжка роля в минисериал или ефирен филм - Сам Рокуел - " Воси против Вердън "

Най-добра женска роля - трагичен сериал - Дженифър Анистън - " Сутрешен блок "

Най-добра мъжка роля - трагичен сериал - Питър Динклидж - " Игра на тронове "

Най-добър актьорски състав - трагичен сериал - " Короната "

Най-добър каскадьорски екип - трагичен сериал - " Игра на тронове "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР