Южнокорейският концерн Hyundai Motor Company анонсира нов бизнес план -

...
Южнокорейският концерн Hyundai Motor Company анонсира нов бизнес план -
Коментари Харесай

Hyundai инвестира $52 милиарда в електрически и умни автомобили

Южнокорейският тръст Hyundai Motor Company анонсира нов бизнес проект - Strategy 2025, който да подсигурява на компанията позиция в челото на промишлеността, както и да я трансформира във водещ снабдител на умни решения за подвижност.

Новият стратегически проект Strategy 2025 е създаден в две съществени посоки- разработка на решения за интелигентна подвижност (Smart Mobility Device)- включително нетрадиционни като лични летателни средства (PAV), роботика и двуколесни устройства за подвижност, и Smart Mobility Service за персонализирано обслужване и консолидиране на разнообразни платформа за подвижност, като роботизирани таксиметрови и наемни услуги.
 Преговаряме с Hyundai за цех в България, в случай че VW избере Турция
Преговаряме с Hyundai за цех в България, в случай че VW избере Турция

Две компании обмислят производството на акумулатори за електрически автомобили у нас, споделя министърът на стопанската система

За реализирането на новата си тактика от Hyundai възнамеряват инвестиция от над 61,1 трилиона вона ($52 милиарда) за интервала 2020-2025 година, като средствата ще бъдат предопределени съществени за развойна активност и изследване на нови технологии и решения, излиза наяве от прессъобщението на компанията.

По-специално, Hyundai ще отдели 41,1 трилиона вона (34 милиарда долара) за развиване и финансови вложения за повишение на конкурентоспособността, а 20 трилиона вона (16 милиарда долара) ще отидат за развиването на технологии, в това число електрификация, самостоятелно шофиране, изкуствен интелект и роботика.

Планът на Hyundai Motor Company планува продажбата на 670 000 напълно електрически и водородни коли годишно (560 000 100% електрически и 110 000 водородни), което би отредило на компанията позиция в Топ 3 при производителите до 2025 година.

Заедно с това от компанията са си сложили за цел да пласират най-вече нови електрически автомобили до 2030 година на главните пазари в Корея, Съединени американски щати, Европа и Китай. А до 2035 година на разрастващите се пазари в Индия и Бразилия.
 Hyundai и Kia влагат 80 милиона евро в хърватската Rimac
Hyundai и Kia влагат 80 милиона евро в балкански производител на електрически автомобили

Двете компании ще си партнират със старт-ъпа

Компанията също разгласи, че възнамерява да усили коефициента на оперативна облага до 8% до 2025 година спрямо предходната цел от 7% до 2022 година Освен това през февруари 2020 година Hyundai има намерение да направи назад изкупуване на акции за към 300 милиарда вона (252 милиона долара). На този декор цената на акциите на компанията се повишиха с 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР