Южнокорейският автомобилостроител Hyundai представи на изложението за потребителска електроника в

...
Южнокорейският автомобилостроител Hyundai представи на изложението за потребителска електроника в
Коментари Харесай

Изобретиха спайдърмена на колите СНИМКИ

Южнокорейският автомобилостроител Hyundai показа на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас концептуален модел на транспортно средство на четири крайници. Това е полуавтомобил, полуробот, който може да се придвижва на колела, само че също и да се катери и да върви по стръмен терен, да вземем за пример при избавителни интервенции.

" Това е една роботизирана кола, която фактически може да избави животи при естествено злополучие ", посочи при представянето на модела Джон Сю, който управлява футуристичните планове на групата.

С " краката " си, формирани от обособени стави, Elevate може да се изкатери по стена, висока 1,5 метра, поддържайки пасажерите или потърпевшите в изцяло хоризонтално състояние. Това изясни Дейвид Байрън от дизайнерската компания Sundberg-Ferar, която работи взаимно с автомобилостроителя. При нужда колелата разрешават на транспортното средство да се придвижва по обичайния метод, добави той.

Друго допустимо приложение на Elevate е като такси за хора с понижени двигателни качества, защото може да ги взима от площадката пред жилището им.

Според ръководителите на плана транспортното средство може да се употребява и за изследвания на Луната или на Марс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР