Южнокорейските военни предупредиха, че ако КНДР предприеме военни действия срещу

...
Южнокорейските военни предупредиха, че ако КНДР предприеме военни действия срещу
Коментари Харесай

Военните на Южна Корея предупредиха КНДР, че ще си плати при военни действия

Южнокорейските военни предизвестиха, че в случай че КНДР предприеме военни дейности против Южна Корея, " тя ще заплати цената ", като това става след вчерашния гърмеж на офиса за връзка в Кесон от страна на Пхенян.

" Нашите войски показват дълбока угриженост, че през днешния ден Генералният щаб на Северна Корея разгласява разнообразни типове военни проекти, които опонират на междукорейските съглашения, Декларацията от Панмунджом и военното съглашение от 19 септември 2018 година Такива ограничения унищожават всички резултати, реализирани взаимно в продължение на повече от 20 години и старания в региона на напредъка на междукорейските връзки и запазването на мира на Корейския полуостров. Ако севернокорейската страна пристъпи към действителни дейности, тя сигурно ще заплати съответната цена ", акцентира почитан представител на Съвместните шеф щабове на Република Корея.

Изявлението последва известие, направено от КНДР, че ще възобнови " всички постоянни военни учения " в покрайнините на Корейската демилитаризирана зона, отхвърляйки желанията на Сеул да уреди обстановката посредством законодателство, което би забранило практиката на деятелите.

Северна Корея взриви междукорейския офис за връзка в граничния град Кесон през вчерашния ден (16 юни), три дни откакто сестрата на Ким Чен Ун, Ким Йо-джонг, заплаши, че ще се отърве от " безполезния " канал и ще бракува Север-Юг съглашение, в случай че Сеул не успее да спре изпращането на хипотетични пропагандни листовки през границата.

" Упражнявайки властта си, оправомощена от висшия водач, нашата партия и страната, аз дадох директива на въоръжението на отдела, отговарящ за делата с врага, уверено да извърши идващото деяние ", сподели тя в изказване няколко Преди дни тя също добави, че е " извънредно време да се разделим с управляващите в Южна Корея ".

Според държавната телевизионна корейска централна организация за вести (KCNA) " страхотна " детонация съсипе офиса за взаимни връзки в индустриалната зона в 05:50 GMT, което беше в сходство с " мисленето на ядосаните хора ", ядосани от деятели от Юг Корея, които изпратиха балони с листовки, критикуващи ръководството на севернокорейския водач Ким Чен Ун през границата.

В отговор на неочаквания ход Южна Корея изрази " мощно страдание за едностранното взривяване на Северна Корея от офиса на междукорейската работа за връзка ", предупреждавайки, че в случай че Пхенян утежни обстановката, това ще бъде отговорност на КНДР и никой различен.

Индустриалният комплекс Kaesong е специфична икономическа зона на междукорейската граница, която се ръководи взаимно от Северна и Южна Корея. Съобщава се, че 124 южнокорейски компании оперират в комплекс Kaesong с над 54 000 чиновници в Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР