Южнокорейските власти съобщиха, че четирима севернокорейски рибари са били спасени

...
Южнокорейските власти съобщиха, че четирима севернокорейски рибари са били спасени
Коментари Харесай

Двама севернокорейски рибари избягаха в Южна Корея

Южнокорейските управляващи оповестиха, че четирима севернокорейски риболовци са били избавени от лодка, носеща се във водите на Южна Корея. Двама от тях ще останат на южнокорейска територия, защото желанието им било да избягат, съобщи АП.

Министерството на обединяването в Сеул добави, че другите двама риболовци са били върнати в Северна Корея през пограничното населено място Панминчжон.

Южнокорейската брегова защита избавила риболовците в събота от развалена лодка, която се носела в морето на 150 км южно от морската граница сред двете Кореи край източния бряг на Корейския полуостров.

Бягството на риболовците става в внимателен миг за двустранните връзки сред двете Кореи. След февруари Северна Корея доста намали нивото на разговора и взаимоотношението с Южна Корея. Това стана, откакто натоварената с огромни упования нуклеарна среща на върха сред водача на КНДР Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се провали поради различия по облекчаването на глобите в подмяна на разоръжаване.

Северна Корея към момента не е коментирала случая с риболовците. КНДР е много сензитивна по въпроса за бягствата и постоянно упреква Южна Корея, че подмамва жителите й да бягат, нещо, което Югът отхвърля. По данни на южнокорейското държавно управление, след края на Корейската война 1950-1953 година в Южна Корея са избягали към 30 000 севернокорейци. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР