Южнокорейските власти предполагат, че Северна Корея е изстреляла днес нови

...
Южнокорейските власти предполагат, че Северна Корея е изстреляла днес нови
Коментари Харесай

Северна Корея отново изстреля ракети с малък обсег. Тръмп заяви, че това не е проблем

Южнокорейските управляващи допускат, че Северна Корея е изстреляла през днешния ден нови балистични ракети с дребен обхват, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Ракетите са минали 220 км и са достигнали височина от 25 км, се споделя в изказване на Съвета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили. Те са били изстреляни в 2.59 часа локално време /17.59 ч по Гринуич в четвъртък/ и в 3.23 часа /18.23 часа по Гринуич/ от провинция Хамгьон Нандо в посока към Японско море

Малко по-късно представител на японското държавно управление съобщи, че ракетите, изстреляни през днешния ден от Северна Корея, не са достигнали териториалните води на Япония или изключителната икономическа зона на страната във водите на Японско море, съобщи ТАСС.

" Няма директна опасност за нашата национална сигурност ", добави представителят.

Миналата седмица Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват от източните си крайбрежия и разгласи, че изпраща " тържествено " предизвестие към южната си съседка за плануваните взаимни военни учения със Съединени американски щати този месец, напомня организацията. В сряда Северна Корея изстреля още две сходни ракети, съгласно Съвета на началник-щабовете. Пхенян оспори тези изказвания, твърдейки, че е тествал нова ракетна система за залпов огън, напомня Българска телеграфна агенция. 

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не е смутен от зачестилите изстрелвания на балистични ракети от Северна Корея, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Това не ми основава проблеми, ще забележим какво ще стане ", съобщи той пред публицисти в Белия дом.

" Никога не сме се обсъждали въпроса за ракетите с дребен обхват, обсъждахме нуклеарната стратегия ", сподели Тръмп в отговор на въпрос дали са вероятни контакти със Северна Корея след извършените от нея нови ракетни тествания. " Много други страни също правят тествания на такива ракети ", добави американският президент. Той означи, че тези ракети са " доста общоприети ", с дребен обхват и че новите ракетни тествания няма да се отразят на желанието му да води договаряния с Пхенян, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР