Южнокорейските участници в първата за последните почти три години среща

...
Южнокорейските участници в първата за последните почти три години среща
Коментари Харесай

Разделени корейски семейства ще се срещнат за пръв път от години

Южнокорейските участници в първата за последните съвсем три години среща на фамилии, разграничени от Корейската война, отпътуваха за мястото на нейното осъществяване, съобщи организация " Йонхап ". Началото на срещата е планувано за 15 часа локално време (9 часа българско време) в планинския курорт Кимгансан, прецизира БГНЕС.
Срещата на фамилиите, разграничени от Корейската война, ще протече на два стадия. Първият ще продължи от понеделник до сряда, а вторият от петък до неделя. По информация от Министерството на обединяването на Южна Кория в събитието ще вземат присъединяване към 250 души от двете страни, като възрастта на множеството от тях надвишава 80 години.
От средата на 80-те години на XX век Южна Корея и КНДР проведоха над 10 сходни срещи, в които взеха присъединяване над 21,7 хиляди корейци. Първата намира се състоя през 1985 година, а идната чак през 2000 година. Споразумение за обновяване на срещите беше реализирано през юни тази година по време на договаряния под егидата Червения кръст.
Около 57 хиляди южнокорейци имат родственици в северната част на полуострова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР