Южнокорейските и американските служители възобновиха разговорите си в понеделник, за

...
Южнокорейските и американските служители възобновиха разговорите си в понеделник, за
Коментари Харесай

САЩ подновиха исканията за $4 млрд. от Сеул за отбрана, на фона на протести

Южнокорейските и американските чиновници възобновиха диалозите си в понеделник, за 4 милиарда $ колкото желаят от Сеул да заплати за разноските като хазаин на американските военни на фона на цивилен митинги за " обир " против внезапно повишените претенции на Съединени американски щати , оповестява " Ройтерс ".

Искането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Сеул да поеме по-голям дял от разноските за разполагане на 28 500 американски войски като възпиращо деяние против Северна Корея, тества доверието на Южна Корея в алианса за сигурност с Вашингтон.

Информацията за желаните от Тръмп 5 милиарда $ по-рано този месец бяха посрещнати с потрес в Сеул , а в понеделник групи стачкуваха на мястото на договарянията против това, което съгласно тях е " магистрален обир " от " алчни " американци .
 Еспър притисна Южна Корея: Богата страна е, може и би трябвало да заплаща повече
Еспър притисна Южна Корея: Богата страна е, може и би трябвало да заплаща повече

За поддържане на 28 500 американски военни в Южна Корея

Преговарящият екип на Южна Коре я се управлява от някогашен върховен финансов регулатор с опит в сложни покупко-продажби във времена на рецесия за четвъртата по величина стопанска система в Азия.

Джеймс Дехарт, основен договарящ за Съединени американски щати, разяснява, че има доста работа за извършване, само че с нотка на оптимизъм , когато идва в Южна Корея в неделя.

" Уверен съм, че ще реализираме съглашение , което е взаимно задоволително и двете страни могат да поддържат и това в последна сметка ще ускори нашия огромен съюз ", изяснява той пред кореспонденти.

В понеделник срещата отбелязва третия кръг от договаряния за него и вторият за Йонг Юн-бо от Южната Корея, който е назначен на работа след първия кръг през септември. Преди това е заместник-председател на Комисията за финансови услуги и заместник-министър на финансите.

" Неговата материя е бюджет, заплащане. Мисля, че държавното управление на Южна Корея реши, че този път е нужен експертният опит ", изяснява човек, който е работил с Йонг, отказвайки се да бъде разпознат заради чувствителността на настоящите диалози.

Йонг е взел участие в дълговите договаряния на Южна Корея с интернационалните финансови организации по време на азиатската финансова рецесия през 1998 година и покупко-продажбите за валутен суап по време на международната финансова рецесия през 2008 година, съобщи той.
 Тръмп желае $8 милиарда от Япония, с цел да не изтегля американските войски
Тръмп желае $8 милиарда от Япония, с цел да не изтегля американските войски

Това е близо четворно нарастване на годишните заплащания

Южнокорейски народен представител съобщи по-рано този месец, че американските чиновници са поискали до 5 милиарда $ годишно .

Южна Корея " е богата страна и би могла и би трябвало да заплаща повече ", съобщи американският министър на защитата Марк Еспър след срещата си с министъра на защитата на Южна Корея Йонг Кионг-Ду предходната седмица.

Тръмп от дълго време подлага на критика съдружници за непълен принос, съгласно него, за разноските за защита .

Съединени американски щати би трябвало да стартират обособени договаряния за нови съглашения за шерване на разноските за защита с Япония, Германия и НАТО следващата година.

Тръмп споделя концепцията за евакуиране на американски войски от Корейския полуостров , който остава в техническо положение на война при помирение, което приключи войната в Корея през 1950-53 година

Министерството на защитата на Южна Корея отхвърли известия по някои южнокорейски канали YouTube, че американските войски ще бъдат изтеглени или понижени .

Еспър " удостовери още веднъж уговорката за поддържане на настоящето равнище на американските сили в Корея и за възстановяване на тяхната бойна подготвеност ", заяви пресслужбата на министерството на защитата в " Туитър ".
 Пентагонът пази Южна Корея без съмнение и с всичко налично
Пентагонът пази Южна Корея без съмнение и с всичко налично

Съединени американски щати упорства за $5 милиарда за военно наличие, може да сътвори казус за шерване на отбранителни разноски и с други съюзници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР