Южнокорейски медии разказаха историята на пациент № 31 с коронавирус,

...
Южнокорейски медии разказаха историята на пациент № 31 с коронавирус,
Коментари Харесай

В Южна Корея разкриха кой е Пациент №31, заразил над 5 500 души с коронавирус

Южнокорейски медии описаха историята на пациент № 31 с ковид, прочут също като "суперразпространител ".

Историята на дамата от Южна Корея илюстрира какъв брой значимо е да се съблюдават разпоредбите за самоизолация в пандемия, означават те.

Първият пациент с ковид, дошъл в Южна Корея от Ухан, е бил неотложно изолиран, с помощта на което броят на инфектираните в страната е едвам 30 през първия месец. Пациент № 31 обаче "изпуснал " вируса в популацията.

Не се знае по какъв начин тъкмо тази жена е пипнала COVID-19. На 6 февруари обаче тя попаднала в пътнотранспортно произшествие, след което отишла в локална клиника. По време на престоя си там, тя отишла в хотела един път на обяд с другар и два пъти участвала на работа в църквата Синчонджи.

В резултат на това точно в тази черква 5,5 хиляди души се заразиха с ковид от дамата. В същото време 60 % от всички случаи на заразяване в страната сега са свързани с църквата Синчонджи.

Коронавирусът към този момент е открит допълнително от 170 страни. За първи път COVID-19 се появи в Ухан в края на предходната година. Според последните данни на Световната здравна организация общият брой на инфектираните е надхвърлил 350 хиляди души, 16 хиляди пациенти са умряли.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР